Έξω Γιουβέντους και Βαλένθια!

EUROPA LEAGUEΓια δεύτερη διαδοχική χρονιά η Μπενφίκα θα είναι παρούσα στον τελικό του Europa League. Η ομάδα της Λισαβόνας, μετά το νικηφόρο 2-1 επί της Γιουβέντους στο «Ντα Λους», κατάφερε στη ρεβάνς να μην χάσει στο Τορίνο (0-0) και έτσι θα έχει την ευκαιρία στο ίδιο γήπεδο στις 14 Μαΐου απέναντι στη Σεβίλη να πάρει αυτό που η τύχη της… στέρησε πέρυσι στο «Αμστερνταμ Αρένα» όταν ηττήθηκε στο τέλος από την Τσέλσι.

Το πρώτο μέρος δεν είχε πολλές φάσεις, ιδιαίτερα στα πρώτα 30 λεπτά. Η Γιουβέντους, πάντως, θα μπορούσε να είχε προγηθεί στην εκπνοή του 45λεπτου, όταν μετά την κεφαλιά του Βιντάλ η μπάλα πήρε πορεία προς τα δίχτυα, αλλά ο Λουϊζάο απομάκρυνε πάνω στη γραμμή διατηρώντας τη Μπενφίκα στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στην επανάληψη. Η Μπενφίκα κρατούσε σχετικά εύκολα το υπέρ της 2-1, αλλά στο 67ο λεπτό έμεινε με 10 παίκτες, λόγω της αποβολής του Πέρες μέσα σε επτά λεπτά (στο 61΄ είδε την κίτρινη κάρτα και μετά την κόκκινη). Ο Οσβάλντο σκόραρε στο 81΄, αλλά νωρίτερα είχε υποδειχθεί σε θέση οφράιντ ο Πογκμπά και σωστά το γκολ δε μέτρησε.



Στο 88΄ έγινε γενική σύρραξη στους πάγκους των δύο ομάδων, με αποτέλεσμα να αποβληθούν, ο Βούτσινιτς για λογαριασμό της Γιουβέντους που βρισκόταν στον πάγκο και ο Μάρκοβιτς για τη Μπενφίκα, που είχε γίνει αλλαγή λίγο νωρίτερα.

Διαιτητής: Μαρκ Κλάτενμπουργκ (Αγγλία).

Κίτρινες: Ασαμόα – Ροντρίγκο, Πέρες, Ομπλακ

Κόκκινες: Βούτσινιτς (στον πάγκο) – Μάρκοβιτς (89΄), Πέρες (67΄)

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (Α.Κόντε): Μπουφόν, Κιελίνι, Κάσερες, Μπονούτσι (73΄ Τζιοβίνκο), Λιχτστάινερ, Πογκμπά, Πίρλο, Ασαμόα, Βιντάλ (79΄ Μαρκίσιο), Τέβες, Γιορέντε (78΄ Οσβάλντο).

ΜΠΕΝΦΙΚΑ (Α.Ζόρζε):
Ομπλακ, Λουϊζάο, Μάχι Περέιρα, Σιγκουέιρα, Γκαράι, Αμορίμ, Γκαϊτάν (76΄ Σάλβιο), Πέρες, Λίμα, Ροντρίγκο (69΄ Αντρέ Αλμέιδα), Μάρκοβιτς (86΄ Σουλεϊμάνι).

Πρόκριση για τη Σεβίλη στο 94′

Μετά από αγώνα θρίλερ, η Σεβίλη κατάφερε στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων να «παγώσει» το «Μεστάγια» και να προκριθεί στον τελικό του Europa League.

Μέχρι το 94′ η Βαλένθια κρατούσε το εισιτήριο για τον καταληκτικό αγώνα στο «Γιουβέντους Αρένα», καθώς είχε προγηθεί με 3-0, αλλά ο Μπιά ήταν αυτός που μίλησε τελευταίος και στις καθυστερήσεις έκανε το 3-1, το οποίο μετά το νικηφόρο 2-0 του πρώτου ημιτελικού στην Ανδαλουσία έστειλε την ομάδα του Ουνάι Έμερι στον τελικό του Τορίνου.

Η Βαλένθια άνοιξε το σκορ στο 14΄ με το καταπληκτικό γκολ του Φεγκουλί, ενώ στο 26΄ μετά την κεφαλιά του Ζόνας η μπάλα βρήκε στο δοκάρι, στη συνέχεια στο Μπέτο και με τον τρόπο αυτό έγινε το 2-0.

Με σωστή τακτική στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι πέτυχαν και τρίτο γκολ με το κοντινό σουτ του Ματιέ στο 70΄, με τους Ανδαλουσιάνους σε τραγική βραδιά να μη μπορούν να αντιδράσουν. Τελικά ο Μπιά ήταν αυτός που είχε την τελευταία κουβέντα στο ματς και στο 94΄ έστειλε τη Σεβίλη στον τελικό.

Διαιτητής: Μίλοραντ Μάζιτς (Σερβία)

Κίτρινες: Ντιέγκο Άλβες, Μπερνάτ, Φεγκουλί – Καρίσο

ΒΑΛΕΝΘΙΑ (Χουάν Αντόνιο Πίτσι): Ντιέγκο Αλβες, Περέιρα, Ματιέ, Ρικάρντο Κόστα, Φεγκουλί, Μπερνάτ, Παρέχο (79΄ Φουέγκο), Κεϊτά, Πιάτι (62΄ Καρτάμπια), Ζόνας (85΄ Μπαραγκαν), Βάργκας

ΣΕΒΙΛΗ (Ουνάι Εμερι): Μπέτο, Φάτσιο, Ναβάρο (71΄ Μορένο), Καρίσο, Παρέχα, Μπια, Κόκε, Ράκιτιτς, Βιτόλο, Μπάκα (66΄ Γκαμέιρο), Ρέγες (79΄ Μαρίν).

Στους αγώνες ρεβάνς των ημιτελικών σημειώθηκαν τα αποτελέσματα:

Βαλένθια (Ισπανία) – Σεβίλη (Ισπανία) 3-1 (0-2)

Γιουβέντους (Ιταλία) – Μπενφίκα (Πορτογαλία) 0-0 (1-2)

* Στην παρένθεση τα σκορ των πρώτων ημιτελικών.

δολ,αμπε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.