Οι προτάσεις του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής
SXOLEIOΤις προτάσεις του για την έναρξη και τη λήξη του σχολικού έτους κατέθεσε το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής στις οποίες και κατέληξε έπειτα από συνεδρίασή του στις αρχές Απριλίου. Θυμίζουμε ότι οι προτάσεις του ΙΕΠ έχουν βαρύνουσα σημασία καθώς στις αρμοδιότητές τους είναι η γνωμοδότηση και εισήγηση, ύστερα από σχετικό ερώτημα του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού ή αυτεπαγγέλτως, αντίστοιχα, για θέματα που αφορούν μεταξύ των άλλων τη σχολική ζωή και τα προγράμματα σπουδών.

Το ΙΕΠ προτείνει το πρώτο κουδούνι στα σχολεία να χτυπά στις 6 Απριλίου ενώ οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να βρίσκονται στις θέσεις τους την 1η Σεπτεμβρίου ημέρα κατά την οποία θα ξεκινά και το σχολικό και διδακτικό έτος.

Όσον αφορά τα Γυμνάσια και τα Λύκεια το ΙΕΠ πρότεινε να λήγουν τα μαθήματα στις 31 Μαΐου και ακολούθως να ξεκινούν οι ενδοσχολικές εξετάσεις. Για τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία τα μαθήματα θα λήγουν στις 15 Ιουνίου όπως ίσχυε.

Για τις αργίες το ΙΕΠ προτείνει την πραγματοποίηση μαθημάτων στις 7 Ιανουαρίου ενώ στις 30 Ιανουαρίου, των Τριών Ιεραρχών, οι μαθητές να εκκλησιάζονται και ακολούθως να πραγματοποιούνται δραστηριότητες για το έργο των Τριών Ιεραρχών.

Όσον αφορά τη λήξη του σχολικού έτους το ΙΕΠ προτείνει να λήγει στις 30 Ιουνίου και για τις δυο βαθμίδες εκπαίδευσης ενώ το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου (20-30/6) να πραγματοποιούνται επιμορφωτικά σεμινάρια. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, και εφόσον το επιβάλλουν οι ανάγκες των Πανελλαδικών Εξετάσεων, κατά το ΙΕΠ μπορεί να παρατείνεται το διδακτικό έτος, όσον αφορά μόνον τα Λύκεια, και μέχρι τις 10 Ιουνίου.

Το ΙΕΠ δεν τοποθετήθηκε για την πραγματοποίηση της Λευκής Εβδομάδας, ενώ δεν υπάρχει αναφορά στους περιπάτους που κάποιοι εξ αυτών ενδέχεται να περικοπούν. Παρόλα αυτά πιθανή είναι η πραγματοποίηση της «Λευκής Εβδομάδας» λόγω και της επιμήκυνσης του σχολικού έτους. Θυμίζουμε ότι η κα. Κεφαλογιάννη είχε δηλώσει στη Βουλή ότι το Υπουργείο Τουρισμού δίνει έμφαση και στην κοινωνική διάσταση άλλων μορφών τουρισμού όπως είναι ο εκπαιδευτικός. Όσον αφορά την υλοποίηση της «Λευκής Εβδομάδας» υποστήριξε ότι πρέπει σε συνεργασία με όλα τα εμπλεκόμενα Υπουργεία και φορείς να εξεταστούν και να αξιολογηθούν όλες οι παράμετροι για να διαπιστωθεί η δυνατότητα εφαρμογής ανάλογου προγράμματος στην Ελλάδα με κύριο γνώμονα το σεβασμό της ελληνικής κοινωνίας, την ανάκαμψη του τουρισμού και συνακόλουθα της εθνικής οικονομίας.

newsbeast

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.