ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗΜε κεντρικό σύνθημα «Όχι άλλη άνεργη πρωτομαγιά» πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της Αθήνας τα συλλαλητήρια εργατικών συνδικάτων για την Πρωτομαγια.

Στην ειρηνική κινητοποίηση συμμετείχαν άνθρωποι κάθε ηλικίας ενώ δυναμικό παρόν έδωσαν οι καθηγητές της Μέσης Εκπαίδευσης και οι σχολικοί φύλακες και καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών.

Στελέχη της ΓΣΕΕ χαρακτήρισαν τις συγκεντρώσεις της Αθήνας και των άλλων μεγάλων πόλεων, μαζικές και δυναμικές, και πρόσθεσαν ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν όσο συνεχίζονται οι πολιτικές που πλήττουν τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Νωρίτερα, στο ψήφισμα της απεργιακής συγκέντρωσης οι οργανωτές ανέφεραν ότι η φετινή Πρωτομαγιά αποτελεί μήνυμα αντίστασης στα μέτρα λιτότητας που εφαρμόζει η κυβέρνηση, στην αποδόμηση των εργασιακών σχέσεων και στις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αποτελεί ακόμη τιμή στους αγωνιστές που ίδρυσαν τα συνδικάτα και ξεκίνησαν την Εργατική Πρωτομαγιά.

Διαδήλωσαν για την εργατική Πρωτομαγιά

Οι ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος ενώ νωρίτερα το μέλη του ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος. Στη συγκέντρωση παρευρέθηκε και ο γγ του ΚΚΕ, ο οποίος νωρίτερα κατέθεσε στεφάνι στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής.

«Με την πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στο Σύνταγμα απευθύνουμε κάλεσμα ενίσχυσης των εργατικών λαϊκών αγώνων, ανασύνταξης του εργατικού κινήματος, απευθύνουμε κάλεσμα συμπόρευσης και ισχυροποίησης του ΚΚΕ για να είναι ισχυρός ο λαός, για να δημιουργηθεί αυτό που έχει ανάγκη ο λαός και ο τόπος, μια ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση για να ανοίξει ο δρόμος για την Λαϊκή Συμμαχία, για να σπάσουμε επιτέλους τα δεσμά της ΕΕ, των μονοπωλίων, για να ανοίξουμε ένα καινούργιο δρόμο με Λαϊκή Συμμαχία και τον λαό πραγματικά στην εξουσία» δήλωσε ο κ. Δημήτρης Κουτσούμπας στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα.

Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη

Συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα
Με συγκεντρώσεις, πορείες και με καταθέσεις στεφανιών συμμετείχαν οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα στην απεργία για την Εργατική Πρωτομαγιά στη Θεσσαλονίκη.

Στην πλατεία Αριστοτέλους πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση του ΕΚΘ και της ΕΘΟΘ. Χαιρετισμό απηύθυναν το μέλος της διοίκησης του ΕΚΘ Παύλος Σαββουλίδης και ο αντιπρόεδρος της ΕΔΟΘ Ηρακλής Ξανθόπουλος.

Ακολούθησε πορεία που κατέληξε στο Μνημείο του Εργάτη έξω από το ΕΚΘ, όπου κατατέθηκαν στεφάνια στη μνήμη των νεκρών της Εργατικής Πρωτομαγιάς και του Μάη του 1936.

Αλλη συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ, όπου χαιρέτησαν το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, Σωτήρης Ζαριανόπουλος και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Εμφιαλωμένων Ποτών, Βασίλης Αρτεμίου. Ακολούθησε πορεία και κατάθεση στεφανιών στη θέση όπου βρισκόταν μνημείο παλαιότερα, στη συμβολή της Εγνατίας με την οδό Βενιζέλου.

Τέλος, δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς έκαναν ξεχωριστή συγκέντρωση στην Καμάρα και πορεία, η οποία πέρασε μπροστά από το ΥΜΑΘ και κατέληξε στο Μνημείο του Εργάτη.

Με δύο ξεχωριστές συγκεντρώσεις και πορείες εορτάστηκε στην Πάτρα η εργατική Πρωτομαγιά.

Η πρώτη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, την οποία οργάνωσαν το εργατικό κέντρο της Πάτρας και το νομαρχιακό παράρτημα της ΑΔΕΔΥ. Η δεύτερη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Γεωργίου, την οποία οργάνωσαν το ΠΑΜΕ και εργατικά συνδικάτα.

Μετά το τέλος των ομιλιών, ακολούθησαν πορείες στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας. Όμως, κατά την έναρξη της πορείας από την πλατεία Εθνικής Αντίστασης, δημιουργήθηκε ένταση, όταν νεαροί επιχείρησαν να πάρουν το πανό της διοίκησης του εργατικού κέντρου, που βρισκόταν στην κεφαλή της πορείας.

έθνος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.