Σπαρακτικές εικόνες

A relative, center, of a passenger aboard the sunken Sewol ferry is consoled by police officers as she awaits news on her missing loved one at a port in Jindo, South Korea, Wednesday, April 30, 2014. Two weeks after the ferry sank off South Korea's southern cost, divers have recovered over 200 bodies from the wreckage, but they fought strong currents and floating debris inside the ship Wednesday as they searched for 90 passengers still missing. (AP Photo/Yonhap) KOREA OUT (File: South Korea Ship Sinking.JPEG-0f735.jpg )Ένα συγκλονιστικό βίντεο είδε το φως της δημοσιότητας την Πέμπτη. Τραβηγμένο μέσα από το μοιραίο φέρι μποτ που ναυάγησε στη Νότιο Κορέα παρασέρνοντας στον θάνατο εκατοντάδες άτομα -τα περισσότερα μαθητές- δείχνει τα τελευταία λεπτά πριν τη βύθιση του πλοίου. Κάποιοι μαθητές αστειεύονται, άλλοι φοβούνται, άλλοι αναρωτιούνται αν αυτό είναι το τέλος…

«Πρόκειται πραγματικά να πεθάνω;» αναρωτιέται ένας από τους μαθητές, λίγο πριν το πλήρωμα κηρύξει συναγερμό.

Το βίντεο τράβηξε με την κάμερα του κινητού του ο 17χρονος φοιτητής, Παρκ Σου-χιέον. Το ανακάλυψαν οι διασώστες όταν βρήκαν τη σορό του. Το βίντεο έδωσε στη δημοσιότητα ο πατέρας του, λέγοντας ότι ήθελε να δείξει σε όλο τον κόσμο την κατάσταση που επικρατούσε στο πλοίο.

Μόνο ένα άτομο διακρίνεται να φορά σωσίβιο στην αρχή του βίντεο. Μέχρι να ολοκληρωθεί η λήψη, η πλειοψηφία των επιβατών μοιάζει να φορά σωσίβιο.

«Γινόμαστε σαν τον Τιτανικό» λέει ένα από τα παιδιά.

«Φοβάμαι πραγματικά», «Βυθίζεται στ’ αλήθεια;», «Πρέπει να επιβιώσουμε τώρα», «Τελειώσαμε. Πρέπει να αφήσω μερικές λέξεις αποχαιρετισμού πριν φύγω», «Μαμά σ’ αγαπάω» είναι μερικές μόνο από τις φράσεις που ακούγονται στη διάρκεια του βίντεο.

Ο παρουσιαστής συγκινημένος παρουσιάζει τις εικόνες, λέγοντας ότι πρόκειται για το πιο συγκλονιστικό βίντεο που έχει κληθεί να παρουσιάσει.

Στις 9:08 το πρωί τοπική ώρα ακούγεται η τελευταία ανακοίνωση του φέρι που ζητά από τους επιβάτες να φορέσουν τα σωσίβια και τους λέει: «Μην μετακινηθείτε μακριά από τις θέσεις σας».

Άλλα παιδιά αντιμετωπίζουν την κατάσταση με χιούμορ. Σκέφτονται να βγάλουν selfies, αναρωτιούνται εάν θα τους αναφέρουν τα δελτία ειδήσεων και μιλούν για το τι θα ποστάρουν μετά την περιπέτειά τους στο Facebook. Για τα περισσότερα από αυτά τα παιδιά, δεν θα υπάρξει μετά.

Περισσότερα από 300 άτομα σκοτώθηκαν ή αγνοούνται. Ο χειρισμός της κυβέρνησης και οι αντιδράσεις του πληρώματος έχουν προκαλέσει ένα αίσθημα εθνικής οργής και θρήνου. Περίπου το 80% των θυμάτων ήταν μαθητές Λυκείου της πόλης Άνσαν, νότια της Σεούλ.

το βήμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.