Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Πώς ένα γεμάτο πορτοφόλι μπορεί να σας στείλει στο… νοσοκομείο

30 Απριλίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

Κι όμως υπάρχει μια πάθηση που οφείλεται στο πορτοφόλι μας και στον ιατρικό χώρο είναι γνωστή ως “νευροπάθεια του πορτοφολιού”

portofoliΟ όρος έχει καθιερωθεί στην Ορθοπεδική για να περιγράψει τον πόνο στη μέση, τον αυχένα, το ισχίο ή τους γλουτούς, ως αποτέλεσμα της συμπίεσης του ισχιακού νεύρου.

Είναι γνωστή συνήθεια των ανδρών να βάζουν το πορτοφόλι τους στην πίσω τσέπη του παντελονιού!

Αυτή η συνήθεια όμως έχει σαν αποτέλεσμα να συμπιέζονται υπερβολικά τα νεύρα που διαπερνούν το ισχίο, πυροδοτώντας την οσφυαλγία, το αυχενικό σύνδρομο ή την κήλη του μεσοσπονδυλίου δίσκου.

Η πάθηση είναι επίσης γνωστή ως “σύνδρομο του απιοειδούς μυός”. Απιοειδής ονομάζεται ο μυς που βρίσκεται βαθιά στην περιοχή των γλουτών. Ξεκινά από το ιερό οστό και καταλήγει στο μηριαίο οστό.

Ο απιοειδής είναι υπεύθυνος για την σταθεροποίηση της άρθρωσης του ισχίου, ενώ παράλληλα επιτρέπει την περιστροφική κίνηση της άρθρωσης.

This entry was posted on Τετάρτη, 30 Απριλίου, 2014 at 23:27 and is filed under ΠΑΡΑΞΕΝΑ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply