Να μην κοπούν τα δύο επιδόματα μητρότητας προσπαθεί ο ΟΑΕΔ

OAEDΑπό 1η Ιουλίου μειώνονται οι εισφορές στο ήμισυ, που αφορούν τα δύο επιδόματα μητρότητας που χορηγεί ο ΟΑΕΔ σε χιλιάδες μητέρες με αποτέλεσμα να υπάρξει μεγάλο ενδεχόμενο να κοπούν οι δύο αυτές πολλοί σημαντικές παροχές.

Σύμφωνα με το dikaiologitika.gr ο ΟΑΕΔ καταβάλλει προσπάθειες να διατηρηθούν οι εν λόγω κοινωνικές παροχές.

Όπως ήδη έχει ψηφιστεί από 1ης Ιουλίου μειώνονται στο 0,25% από 0,5% οι εισφορές που καταβάλλονται για τις Συμπληρωματικές Παροχές Μητρότητας και
την Ειδική Παροχή Προστασίας της Μητρότητας που λαμβάνουν νέες μητέρες από τον ΟΑΕΔ, κατά την έναρξη της αδείας κυοφορίας, μετά τον τοκετό και εφόσον εισπράξουν το επίδομα από το ΙΚΑ για την αποχή από την εργασία λόγω κυοφορίας και λοχείας. Η μείωση αυτή στις εισφορές μετά την ψήφιση τους και την ισχύ τους από 1ης Ιουλίου, θα επιφέρει παράλληλα την μείωση των παροχών ή ακόμη και την κατάργηση τους.

Στελέχη του ΟΑΕΔ όμως αναφέρουν στο dikaiologitika.gr ότι θεωρείται σχεδόν δεδομένο ότι θα υπάρξει παράταση της χορήγησης των δύο επιδομάτων μητρότητας του Οργανισμού ,τουλάχιστον μέχρι τον Σεπτέμβριο, αφού υπάρχουν τα απαραίτητα κονδύλια για την συνέχιση τους, ενώ εξετάζεται τρόπος να μην επέλθει η κατάργηση τους ή μεγάλη μείωση στο ύψος των παροχών που λαμβάνουν οι νέες μητέρες.

Όπως αναφέρουν τα στελέχη του ΟΑΕΔ είναι σημαντικό να μην κοπούν οι παροχές αυτές, και να συνεχιστούν έστω και οριακά μειωμένες ενώ από την μεριά του υπουργείου Εργασίας καταβάλλονται προσπάθειες ώστε να αντληθούν κονδύλια από άλλες πηγές.

Στο θέμα είχε αναφερθεί και ο υφυπουργός Εργασίας κ.Κεγκέρογλου κατά την ψήφιση των διατάξεων που προέβλεπαν την εν λόγω μείωση στις εισφορές και είχε αναφέρει ότι θα αναζητηθούν ισοδύναμα ώστε οι δυο αυτές πολύ σημαντικές παροχές για τις νέες μητέρες να συνεχιστούν.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.