Το αμερικανικό δίκτυο, υποστηρίζει ότι εάν το Boeing είχε συντριβεί, θα έπρεπε να ενεργοποιηθεί αυτόματα το σήμα έκτακτης ανάγκης. Ισως να μην έπεσε τελικά το αεροπλάνο, λέει
booeingΤο ενδεχόμενο το Boeing 777 να μην έχει συντριβεί, εξετάζει το CNN, το οποίο υποστηρίζει ότι υπάρχει η πιθανότητα το αεροπλάνο της Malaysia Airlines να προσγειώθηκε κανονικά και οι επιβάτες του να είναι ζωντανοί.

Οπως υποστηρίζει το CNN, εάν το αεροπλάνο είχε συντριβεί, έπρεπε να ενεργοποιηθεί αυτόματα το αναγνωριστικό σήμα έκτακτης ανάγκης, του οποίου βασικός ρόλος είναι να στέλνει «ειδοποιήσεις» όταν το αεροπλάνο προσκρούει.

«Οι αεροπειρατές, ή οι πιλότοι δεν μπορούν να απενεργοποιήσουν όλους τους πομπούς έκτακτης ανάγκης και ειδικότερα αυτούς των ατράκτων του αεροπλάνου. Οι πομποί, λειτουργούν με μπαταρίες και το πλήρωμα δεν έχει πρόσβαση σε αυτούς. Επομένως, οι πομποί του αεροπλάνου της πτήσης ΜΗ-370 έπρεπε να έχουν ενεργοποιηθεί κατά την πρόσκρουση», τονίζει το αμερικανικό δίκτυο.

«Εάν ο πομπός έχει σχεδιαστεί να ενεργοποιείται κατά την πρόσκρουση, γιατί θα πρέπει να πιστέψουμε ότι υπήρξε (πρόσκρουση); Μπορεί το αεροπλάνο να προσγειώθηκε ανέπαφο; Υπάρχει πιθανότητα οι 239 επιβάτες και το πλήρωμα να είναι ακόμη ζωντανοί;», αναρωτιέται το CNN.

Μάλιστα, το δημοσίευμα επισημαίνει ότι το εν λόγω θέμα έχει απήχηση σε μερικά μέλη των οικογενειών των επιβατών, όπου αναζητούν απεγνωσμένα την ελπίδα. Από τις 26 ερωτήσεις οικογένειες που υποβλήθησαν στην κυβέρνηση της Μαλαισίας σχετικά με το Boeing, τα 12 έχουν να κάνουν σχετικά με τον πομπό.

Τι υποστηρίζει ο αντίλογος

Ωστόσο, ο αντίλογος υποστηρίζει ότι μπορεί η κεραία των πομπών να έπαθε βλάβη κατά την πρόσκρουση, ή μπορεί το αεροπλάνο να βούλιαξε σε λιγότερο από 50 δευτερόλεπτα, χρόνος ο οποίος χρειάζεται για τους πομπούς προκειμένου να στείλουν σήμα κινδύνου.

Πάντως, οι ειδικοί τονίζουν ότι αν και οι πομποί δεν λειτουργούν κάτω από το νερό, θα έπρεπε να έχουν ενεργοποιηθεί σε οποιαδήποτε περίπτωσης πρόσκρουσης, είτε στη στεριά είστε στη θάλασσα.

thetoc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.