Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

ΕΟΠΥΥ: 100 γιατροί στο στόχαστρο για υπερσυνταγογράφηση

25 Απριλίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

Εκατό ύποπτες περιπτώσεις
GIATROIΕντοπίστηκαν οι εκατό (100) πρώτοι σε δαπάνες πιστοποιημένοι και μη συμβεβλημένοι ιατροί, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2013, των οποίων οι εκδοθείσες εντολές για παρακλινικές εξετάσεις ή θεραπευτικές πράξεις υπερβαίνουν κατά πολύ το μέσο όρο της ειδικότητάς τους.
Οι εν λόγω γιατροί, όπως αναφέρει ο ΕΟΠΥΥ, εντοπίστηκαν μετά από στατιστική επεξεργασία της Διεύθυνσης Αξιολόγησης Διασφάλισης Ποιότητας του ΕΟΠΥΥ,
Ήδη ο  ΕΟΠΥΥ αποστέλλει σήμερα ενημερωτικές επιστολές προς τους παραπάνω ιατρούς, οι οποίοι εντός πέντε ημερών από την παραλαβή της επιστολής, οφείλουν να ενημερώσουν τον Οργανισμό για τις απόψεις τους. Στις περιπτώσεις που οι απόψεις των ιατρών δεν κριθούν επαρκείς, οι σχετικοί φάκελοι θα αποσταλούν στην ελεγκτική Υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ, δηλαδή την ΥΠΕΔΥΦΚΑ, για περαιτέρω έλεγχο.
Ο αρμόδιος Υφυπουργός Υγείας, κ. Αντώνης Μπέζας, δήλωσε ότι «πολύτιμος σύμμαχος του ΕΟΠΥΥ στη προσπάθεια ελέγχου των δαπανών του, είναι οι ίδιοι οι ιατροί μέσω των θεσμικών τους οργάνων» και ότι «ήδη, οι έλεγχοι είναι συνεχείς στο πλαίσιο λειτουργίας του Οργανισμού».

onmed

This entry was posted on Παρασκευή, 25 Απριλίου, 2014 at 19:02 and is filed under ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply