Επίσκεψη στα Γρεβενά…- Το βιογραφικό του υποψηφίου Ευρωβουλευτή

ΚΩΣΤΗΣ ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗΣΣτα Γρεβενά βρέθηκε την Πέμπτη (24/04) ο βουλευτής Χίου και υποψήφιος Ευρωβουλευτής με την Νέα Δημοκρατία, Κωστής Μουσουρούλης, όπου φίλοι και πρώην συνεργάτες του (από την θητεία του στο Υπουργείο Ανάπτυξης), του επιφύλαξαν εγκάρδια υποδοχή.

Ο βουλευτής Γρεβενών Τιμολέων Κοψαχείλης καλωσορίζοντάς τον, μίλησε για την θετική πορεία της Κυβέρνησης αλλά και για τον καλό του φίλο και συνάδελφο, πρώην Υπουργό Ναυτιλίας, από το νησί της Χίου…:

«Αγαπώ τα Γρεβενά και αισθάνομαι το περιβάλλον οικείο» ανέφερε στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής και προέτρεψε τον κόσμο να ψηφίσει στις ευρωεκλογές, διότι σε διαφορετική περίπτωση: «είναι σαν να πυροβολούμε τον εαυτό μας»…

Δείτε ποιός είναι:

Ο Κωστής Μουσουρούλης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1963 και κατάγεται από τη Χίου. Είναι παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών.

2009-σήμερα: Εκλέγεται Βουλευτής Χίου με τη Νέα Δημοκρατία (πρώτη εκλογή 2009, επανεκλογή 2012).

2013-σήμερα: Εκλέγεται ομόφωνα Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής. Επίσης, Μέλος των Διαρκών Επιτροπών Παραγωγής & Εμπορίου, Εθνικής Άμυνας & Εξωτερικών Υποθέσεων. Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.

2012-2013: Ορίζεται Υπουργός Ναυτιλίας & Αιγαίου, με απόφαση του Πρωθυπουργού Α. Σαμαρά.

2012: Ορίζεται Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας.

2011-2012: Ορίζεται Τομεάρχης Περιφερειακής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας.

2011-σήμερα: Εκπροσώπηση της Νέας Δημοκρατίας στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (συνεργασία εθνικών Κοινοβουλίων με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο).

2010-2012: Εκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Χίου (παραιτήθηκε το 2012, με την ανάληψη των καθηκόντων του Υπουργείου Ναυτιλίας & Αιγαίου).

2007-2009: Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (European Investment Bank, Board of Directors).

2007-2009: Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ανάπτυξης, υπεύθυνος για τον τομέα Ενέργειας και Φυσικών Πόρων. Μέλος της Επιτροπής Ενέργειας της Ακαδημίας Αθηνών, του Συμβουλίου Εθνικής Ενεργειακής Στρατηγικής (ΣΕΕΣ) και του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου ΑΕ (ΔΕΠΑ).

2004-2007: Γενικός Γραμματέας Επενδύσεων & Ανάπτυξης του Υπουργείου Οικονομίας & Οικονομικών. Με αρμοδιότητες το συντονισμό των συγχρηματοδοτούμενων Επιχειρησιακών Προγραμμάτων (Γ’ ΚΠΣ & ΕΣΠΑ), την εθνική εκπροσώπηση έναντι της Ε.Ε. σε θέματα περιφερειακής ανάπτυξης και πολιτικής συνοχής και τη διαχείριση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της χώρας. Επίσης εποπτεία των Ιδιωτικών Επενδύσεων, Μέλος της Επιτροπής Προώθησης Επενδύσεων, της Διυπουργικής Επιτροπής Συντονισμού και Χάραξης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού περιόδου 2007-2013 και Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας & Ανάπτυξης.

1987-2004: Στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Εργάστηκε στις Γενικές Διευθύνσεις Οικονομικού Ελέγχου, Έρευνας, Τεχνολογίας & Ανάπτυξης, καθώς και Περιφερειακής Πολιτικής (1995-2004). Εκπροσώπησε τις υπηρεσίες της Ε. Επιτροπής σε αποστολές σε πολλά Κράτη-Μέλη της Ένωσης.

1969-1987: Πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση στη Λεόντειο Σχολή Νέας Σμύρνης. Πτυχίο Οικονομικών στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ). Μεταπτυχιακοί τίτλοι στην Ευρωπαϊκή Οικονομία, τη Δημόσια Διοίκηση και τις Διεθνείς Σχέσεις, από το Πανεπιστήμιο των Βρυξελλών (ULB).

Είναι μέλος του Διεθνούς Ινστιτούτου Διοικητικών Σπουδών, του Συλλόγου Ελλήνων Υπαλλήλων Διεθνών Οργανισμών και του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας. Έχει αναπτύξει θέματα οικονομίας, ανταγωνιστικότητας, ενέργειας και ναυτιλίας στον ελληνικό, κυπριακό, ευρωπαϊκό και διεθνή τύπο. Βασικός ομιλητής σε διεθνή και εγχώρια συνέδρια.

Είναι συγγραφέας δύο βιβλίων: “Δημόσιες Επιλογές – Μια προσωπική αφήγηση” (2010, εκδόσεις Σιδέρη) και “Πολιτική Διαδρομή 2009-2011” (2012, εκδόσεις Σιδέρη).

Γνωρίζει Γαλλικά, Αγγλικά, Ισπανικά και Ιταλικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.