Επί ποδός πολέμου η Αστυνομία για τον Τελικό Κυπέλλου – Ανησυχία γιά οπαδικά «ραντεβού ξύλου» που κλείνονται μέσω facebook – Επιφυλακή γύρω από συνδέσμους ΠΑΟ,ΠΑΟΚ, αλλά και Ολυμπιακού
PAO-PAOKΠαναθηναϊκός-ΠΑΟΚ. Περίπου 22.000 οπαδοί από τη μία, άλλοι τόσοι από την άλλη. Ενδιάμεσα περίπου 3.000-3.500 αστυνομικοί. Περίπου 400 πούλμαν γεμάτα με οπαδούς  από τη Θεσσαλονίκη θα φθάσουν στην πρωτεύουσα, συνοδευόμενα από αστυνομικούς.

Με διαταγή του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής Γιάννη Διαμαντόπουλου από τα χαράματα του Σαββάτου έως και τις 20:00 το απόγευμα της ίδιας ημέρας, απαγορεύονται οι δημόσιες υπαίθριες συγκεντρώσεις φιλάθλων σε… 15 οδούς της Αθήνας, όπου είχαν προαναγγελθεί προσυγκεντρώσεις οπαδών των δύο ομάδων σε συνδέσμους τους. Και όλα αυτά με το αστυνομικό βλέμμα να στρέφεται  σε θερμόαιμους οπαδούς του Ολυμπιακού, οι οποίοι φαίνεται να έχουν αφήσει «ανοικτούς λογαριασμούς» με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ μετά τα όσα συνέβησαν στον ημιτελικό του ίδιου θεσμού. Οι αστυνομικοί διαπιστώνουν «πολεμικoύς» διαλόγους σε Facebook και Twitter, με αναφορές σε σχεδιαζόμενες «ενέδρες» και «ραντεβού ξύλου», κάτι που προκαλεί επιπλέον μέτρα γύρω από συνδέσμους και τόπους συγκέντρωσης οπαδών της πειραιώτικης ομάδας.

Tα παραπάνω αποτελούν μία «πρόγευση» των όσων εξελίσσονται λίγα 24ωρα πριν από το εναρκτήριο σφύριγμα του διαιτητή του ποδοσφαιρικού τελικού. Οι αστυνομικές συσκέψεις διαδέχονται η μία την άλλη στο κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής και στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, προκειμένου να προβλεφθούν και να αποτραπούν όλα τα «απρόβλεπτα» για την ασφαλή διεξαγωγή ενός παιχνιδιού.

Αρμόδιοι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στου Αθλητικούς Χώρους, γίνονται αποδέκτες πληροφοριών που αναφέρουν τον σχεδιασμό αντιποίνων σε βάρος οπαδών του ΠΑΟΚ, από οργανωμένους οπαδούς του Ολυμπιακού. Γι αυτό το λόγο ο αστυνομικός σχεδιασμός προβλέπει επιτήρηση συνδέσμων φιλάθλων του Παναθηναϊκού αλλά και του Ολυμπιακού και έντονη επιτήρηση των οπαδών του ΠΑΟΚ κατά τη διαδρομή από τη Θεσσαλονίκη μέχρι το Ολυμπιακό Στάδιο. Οι εντολές των επικεφαλής της ΕΛ.ΑΣ είναι να γίνει εξονυχιστικός έλεγχος στους οπαδούς του ΠΑΟΚ που θα μπουν στα πούλμαν για την Αθήνα για τον εντοπισμό μαχαιριών και άλλων αυτοσχέδιων όπλων.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ θα κατευθυνθούν στο ΟΑΚΑ μέσω της Εθνικής Οδού, της Αττικής Οδού και της Λ. Κηφισίας. Αντίθετα, η πρόσβαση των φιλάθλων του Παναθηναϊκού θα γίνει κυρίως μέσω του σταθμού ΗΣΑΠ «Ειρήνη».

Αστυνομικές δυνάμεις, στατικές και εποχούμενες, θα τοποθετηθούν κατά μήκος της διαδρομής των οπαδών και των δύο ομάδων, με έμφαση σε γέφυρες και σημεία από τα οποία θα μπορούσε να εκδηλωθεί επίθεση σε βάρος αυτοκινητοπομπής φιλάθλων.

Σημειώνεται ότι σοβαρές συμπλοκές (κατόπιν διαδiκτyακής συνεννόησης) μεταξύ οπαδών Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ είχαν ξεσπάσει κατά το Final Four toy μπάσκετ γυναικών τον Μάρτιο του 2013 στον Βόλο. Αυτά τα επικίνδυνα «ραντεβού» για ξύλο, επιχειρούν να εντοπίσουν και να προλάβουν οι αστυνομικοί, πριν εξελιχθούν σε αιματηρές συγκρούσεις.

Επειδή υπήρξαν κάποιες αναφορές για προσυγκεντρώσεις οπαδών του ΠΑΟΚ, κυρίως, αλλά και του ΠΑΟ, με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, δεν επιτρέπονται οι δημόσιες υπαίθριες συγκεντρώσεις φιλάθλων στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς: Κωνσταντινουπόλεως (από τη συμβολή της με την οδό Σεπολίων), αριστερά Θερμοπυλών, Αγίων Ασωμάτων, Αποστόλου Παύλου, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Λ. Αμαλίας, Βασ. Σοφίας, αριστερά Ακαδημίας, Χαλκοκονδύλη, δεξιά 28ης Οκτωβρίου, αριστερά Κοδριγκτώνος, Αγορακρίτου, Πεισιστράτους, Σεπολίων, Κωνσταντινουπόλεως.

thetoc

One thought on “Απαγόρευση συγκεντρώσεων… φιλάθλων την μέρα του τελικού Κυπέλλου”
  1. σίγουρα υπάρχει η υποψία για σοβαρά επεισόδια και θα δούμε αν μπορέσουν οι υπεύθυνοι να τα εμποδίσουν, όσο αφορά τον τελικό θεωρώ απαράδεκτο ότι για πρώτη φορά στην ιστορία ο αγώνας δεν θα μεταδίδεται ζωντανά απο ελεύθερο κανάλι παρά μόνο απο συνδρομητικό, δηλαδή εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να πληρώνουμε για να τον δούμε;;απαράδεκτο αλλά δεν θα τους περάσει

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.