Διεθνής έρευνα του FBI για την αναζήτηση εκατοντάδων θυμάτων καθηγητή που κακοποιούσε σεξουαλικά παιδιά και εργάστηκε μεταξύ άλλων και στην Ελλάδα το χρονικό διάστημα 1978-1980
paiderasthΔιεθνής έρευνα του FBI για την αναζήτηση εκατοντάδων θυμάτων καθηγητή που κακοποιούσε σεξουαλικά παιδιά  επί 42 χρόνια και εργάστηκε μεταξύ άλλων, στο σχολείο ACS στην Ελλάδα τη διετία 1978-1980, σύμφωνα με ρεπορτάζ του CNN που επικαλείται τις επίσημες ανακοινώσεις των αμερικανικών αρχών.

Σύμφωνα με το FBI, όταν ο Vahey βρέθηκε αντιμέτωπος με τις φωτογραφίες «παραδέχτηκε ότι κακοποιούσε σεξουαλικά αγόρια» κατά τη διάρκεια της ζωής του και πριν το κάνει τους έδινε υπνωτικά χάπια

Ο William James Vahey που δίδαξε περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες σε σχολεία σε όλο τον κόσμο αυτοκτόνησε τον περασμένο μήνα στη Μινεσότα, δύο μέρες αφότου ομοσπονδιακός δικαστής του Χιούστον έδωσε εντολή για έρευνα στα memory stick που είχε στην κατοχή του ο δράστης, το οποίο περιείχε εικόνες σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών.

Στα στικάκια υπήρχαν εικόνες τουλάχιστον 90 θυμάτων από το 2008, αγόρια ηλικίας 12 έως 14 ετών που κοιμούνταν ή ήταν αναίσθητα. Μάλιστα οι φωτογραφίες έχουν τραβηχτεί σε μέρη όπου ο Vahey ταξίδεψε με τα παιδιά. Σε ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του, το FBI έχει αναρτήσει φωτογραφίες του παιδεραστή καθηγητή και ζητά να τον αναγνωρίσουν θύματα του σε όλο τον κόσμο. Μάλιστα οι αμερικανικές αρχές τον χαρακτηρίζουν ως τον πιο επικίνδυνο παιδεραστή που έχουν δει ποτέ.

Δρούσε επί 42 χρόνια ο καθηγητής-τέρας

Ο Vahey ξεκίνησε να διδάσκει σε ιδιωτικά σχολεία το 1972. Το τελευταίο σχολείο που δίδαξε ήταν το American Nicaraguan School στην Pista Suburbana στη Μανάγκουα της Νικαράγουας, από τον Αύγουστο του 2013 έως τις 11 Μαρτίου του 2014, δύο μέρες πριν αυτοκτονήσει.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν ο Vahey απέλυσε την υπηρέτρια του κατηγορώντας την ότι έκλεψε από το σπίτι του προσωπικά αντικείμενα. Τον περασμένο Μάρτιο, η υπηρέτρια παρέδωσε ένα memory stick στο American Nicaraguan School λέγοντας ότι περιέχει φωτογραφίες με σεξουαλική κακοποίηση παιδιών.

Σύμφωνα με το FBI, όταν ο Vahey βρέθηκε αντιμέτωπος με τις φωτογραφίες «παραδέχτηκε ότι κακοποιούσε σεξουαλικά αγόρια» κατά τη διάρκεια της ζωής του και πριν το κάνει τους έδινε υπνωτικά χάπια.

Ο Vahey είχε κατοικίες, στο Λονδίνο, στο Hilton Head Island, στη Νότια Καρολίνα ενώ ταξίδευε πολύ. Εργάστηκε σε σχολεία σε 9 χώρες διδάσκοντας διάφορα μαθήματα, ήταν προπονητής των αγοριών στο μπάσκετ, και συνόδευε τακτικά παιδιά σε εκδρομές με διανυκτέρευση.

Σύμφωνα με το FBI τα σχολεία όπου δίδαξε με χρονολογική σειρά ήταν:

– American Nicaraguan School in Managua, Nicaragua (2013-2014)

– Southbank International School in London, United Kingdom (2009-2013)

— Escuela Campo Alegre in Caracas, Venezuela (2002-2009)

– Jakarta International School in Jakarta, Indonesia (1992-2002)

– Saudi Aramco Schools in Dhahran, Saudi Arabia (1980-1992)

– American Community School in Athens, Greece (1978-1980)

– Passargad School in Ahwaz, Iran (1976-1978)

– American School of Madrid in Spain (1975-1976)

– American Community School of Beirut in Lebanon (1973-1975)

– Tehran American School in Iran (1972-1973)

Το FBI καλεί όποιον έχει πληροφορίες για τον Vahey ή πιστεύει ότι ήταν θύμα του να στείλει εμπιστευτικό email στο:

HOvictimassistance@ic.fbi.gov

ή να επικοινωνήσει με την πλησιέστερη αμερικανική πρεσβεία 

paiderasth 1 paiderasth 2thetoc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.