ΑΡΣΕΝΗ
Εντονη ενόχληση Τσίπρα για τη στάση ΛαφαζάνηΣε υψηλούς τόνους διεξήχθη η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης, κατά την οποία επελέγησαν άλλα έξι πρόσωπα που θα συμπεριληφθούν στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος. Ανάμεσα σε αυτά είναι ο Κρίτων Αρσένης, για τον οποίο υπήρξε έντονη αντιπαράθεση κορυφής, μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Αυτήκοοι μάρτυρες, μάλιστα, μιλούν για την πιο τεταμένη συνεδρίαση των τελευταίων ετών.

Παρότι αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν η πλήρωση των θέσεων που εκκρεμούν στην ευρω-λίστα, κυριάρχησαν πολιτικά θέματα στον απόηχο της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα… αίματα άναψαν με αφορμή τις ενστάσεις που έβαλε η Αριστερή Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη για τη συμμετοχή του ανεξάρτητου -παραιτηθέντα από το ΠΑΣΟΚ- ευρωβουλευτή Κρίτωνα Αρσένη στο ευρωψηφοδέλτιο.

Ο Αλέξης Τσίπρας διερωτήθηκε εάν υπάρχει κάποιος λόγος να τίθεται θέμα παραμονής στο ευρώ, ενάμιση μήνα πριν από τις εκλογές και να αμφισβητείται η πολιτική διακήρυξη των ευρωεκλογών, ενώ έθεσε και το ερώτημα εάν υπάρχει πρόθεση για νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εκλογές ή όχι.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της μειοψηφούσας τάσης στον ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης είπε ότι όλες τις απόψεις του τις διατυπώνει μέσα στα όργανα του κόμματος.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης προτάθηκε ακόμη και να υπάρξει προσφυγή της πλειοψηφίας σε Κεντρική Επιτροπή προκειμένου να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα σε ό,τι αφορά τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, πρόταση η οποία όμως δεν προχώρησε.

έθνος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.