Αλλαγή ρότας για Χρυσή Αυγή με αίτημα των ανακριτριών

XRYSH AYGHΑνατροπή στους σχεδιασμούς του Μαξίμου δημιουργεί το έγγραφο που απέστειλαν χθες οι ανακρίτριες στη Βουλή με το οποίο ζητούν την επίσπευση των διαδικασιών για την άρση ασυλίας των χρυσαυγιτών βουλευτών (προφυλακισμένων και μη).

Μπορεί το Κοινοβούλιο να απαντά ότι όλα θα γίνουν στο χρόνο τους ώστε να προχωρήσει χωρίς προσκόμματα το έργο της η Δικαιοσύνη, ωστόσο άλλη ήταν μέχρι χθες η βούληση της ΝΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΝΔ είχε βάλει σε εφαρμογή σχέδιο αλίευσης ψήφων από τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής με «τυράκι» την αναβολή της συζήτησης της άρσης των βουλευτικών ασυλιών των χρυσαγιτών μετά τις εκλογές ώστε να μην προκαλέσει, με συνέπεια την απώλεια ψήφων στις εκλογικές αναμετρήσεις του Μαΐου.

Η απόφαση αυτή περιλάμβανε μάλιστα και την αναβολή μετά τις εκλογές της συζήτησης του νέου αιτήματος για την άρση ασυλίας του Ηλία Κασιδιάρη προκειμένου να του απαγγελθεί καταγγελία σε βαθμό κακουργήματος για παραβίαση απορρήτου προφορικής συνομιλίας με αφορμή τη δημοσιοποίηση της συνάντησης του με τον πρώην γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκου.

Κοινοβουλευτικές πηγές που πρόσκεινται στην ΝΔ σημείωναν με νόημα ότι η σοβαρότητα της κατηγορίας κατά του χρυσαυγίτη βουλευτή, σε συνδυασμό με τους περιοριστικούς όρους που του έχουν ήδη επιβληθεί για την κατηγορία της σύστασης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης ισοδυναμούν με οιονεί παραβίαση αναστολής. Αυτό πρακτικά σημαίνει σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ότι ο βουλευτής θα οδηγείτο άμεσα στις φυλακές σε περίπτωση που η Βουλή αποφάσιζε- κατά το αναμενόμενο -την άρση της βουλευτικής του ασυλίας για την υπόθεση Μπαλτάκου.

Την εξέλιξη αυτή φοβόταν η ΝΔ και είχε πρόθεση να φέρει το θέμα στην Ολομέλεια μετά τις ευρωεκλογές, ώστε να μην εξάψει τα πάθη των ψηφοφόρων της ακροδεξιάς οργάνωσης και επιφέρει συσπείρωση τους.

Το ίδιο είχε σκοπό να πράξει και για τον Αρτέμη Ματθαιόπουλο ο οποίος σύμφωνα με την δικογραφία που έφτασε στη Βουλή κατηγορείται τώρα και για ληστεία, αλλά και για τους προφυλακισμένους βουλευτές Νίκο Μιχαλολιάκο, Χρήστο Παππά, Γιάννη Λαγό, Γιώργο Γερμενή και τον ανεξάρτητο πλέον Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο.

Τώρα, μετά τον χθεσινό αιφνιδιασμό από τις ανακρίτριες η ΝΔ ανακρούει πρύμναν. Κοινοβουλευτικές πηγές διαβεβαίωναν μάλιστα ότι η Βουλή θα καθυστερήσει να κλείσει για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις ευρωεκλογές ώστε να έχουν διεκπεραιωθεί προηγουμένως όλα τα ανοικτά ζητήματα.

thetoc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.