Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Οργισμένος με Λαφαζάνη ο Τσίπρας για τα περί εξόδου από το ευρώ

17 Απριλίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

Ένταση στη συνεδρίαση της Πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την υποψηφιότητα του Κρίτωνα Αρσένη. Έντονη ενόχληση του Αλ. Τσίπρα για τη στάση του Π. Λαφαζάνη

lafazanis-tsiprasΑνέβηκαν οι τόνοι στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ την Τετάρτη, κατά την οποία επελέγησαν άλλα έξι πρόσωπα που θα συμπεριληφθούν στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.

Ανάμεσα σε αυτά είναι ο Κρίτων Αρσένης, για τον οποίο υπήρξε έντονη αντιπαράθεση κορυφής, μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Παναγιώτη Λαφαζάνη με αφορμή τις ενστάσεις που έβαλε η Αριστερή Πλατφόρμα του τελευταίου για τη συμμετοχή του ευρωβουλευτή στο ευρωψηφοδέλτιο.

Ο Αλέξης Τσίπρας διερωτήθηκε εάν υπάρχει κάποιος λόγος να τίθεται θέμα παραμονής στο ευρώ, ενάμιση μήνα πριν από τις εκλογές και να αμφισβητείται η πολιτική διακήρυξη των ευρωεκλογών.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε στον κ. Λαφαζάνη πως μέσα σε ένα χρόνο έχει επανέλθει επτά φορές στην έξοδο από το ευρώ, και μάλιστα 30 ημέρες πριν τις ευρωεκλογές, ενώ παράλληλα έθεσε και το ερώτημα εάν υπάρχει πρόθεση για νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εκλογές ή όχι.

Από την πλευρά του, ο κ. Λαφαζάνης φέρεται απάντησε στον κ. Τσίπρα πως ουδέποτε έθεσε θέμα ευρώ, και πως ό,τι έχει να πει το λέει πάντα θεσμικά μέσα στα όργανα του κόμματος.

Μάλιστα, προτάθηκε να υπάρξει ακόμη και να υπάρξει προσφυγή της πλειοψηφίας σε Κεντρική Επιτροπή προκειμένου να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα σε ό,τι αφορά τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, πρόταση η οποία όμως δεν προχώρησε.

news247

This entry was posted on Πέμπτη, 17 Απριλίου, 2014 at 18:09 and is filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply