Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Δεν θα πιστέψετε τι περιέχουν οι κοτομπουκιές!

17 Απριλίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

Ανέλυσαν τα chicken nuggets με τα οποία γευματίζουν μαθητές στις ΗΠΑ

kotompoukiesΠού είναι το κοτόπουλο που σερβίρεται στα περισσότερα δημόσια σχολεία των ΗΠΑ ως συχνό και δημοφιλές γεύμα; Δηλαδή, για να βρουν κοτόπουλο οι μαθητές στις κοτομπουκιές που τους σερβίρουν οι εταιρείες τροφοδοσίας, θα πρέπει να ψάξουν πολύ…

Τι πραγματικά τρώνε οι μαθητές των δημόσιων σχολείων στις ΗΠΑ, όταν το γεύμα τους περιλαμβάνει κοτομπουκιές; Η δημοσιογράφος Monica Eng, που ασχολείται με θέματα διατροφής και μένει στο Σικάγο, θέλησε να μάθει πόσο κοτόπουλο υπάρχει πραγματικά μέσα σε ένα πιάτο με κοτομπουκιές, ένα γεύμα που τρώνε συχνά οι μαθητές στα δημόσια σχολεία του Σικάγο.

Όταν η δημοσιογράφος ρώτησε την εταιρεία τροφοδοσίας Aramark ποια είναι τα συστατικά ενός πιάτου με τα αγαπημένα σε όλους μας, αλλά κυρίως στα μικρά παιδιά, chicken nuggets, η απάντηση άργησε να έρθει, αλλά όταν έφτασε ήταν εξαιρετικά λακωνική.

Στο θέμα παρενέβη ο εισαγγελέας της Πολιτείας του Ιλλινόι και ακολούθησε έρευνα σε κοτομπουκιές. Έτσι, η απάντηση ήρθε λεπτομερής μεν, αλλά και εξαιρετικά ανησυχητική… Μία μερίδα chicken nuggets, λοιπόν, περιέχει: αλάτι, καστανή ζάχαρη, φωσφορικό κάλιο, χλωριούχο νάτριο, συμπυκνωμένη πρωτεΐνη σόγιας και πολλά άλλα συντηρητικά, που είναι 28 τον αριθμό. Α, περιέχει και λίγο κοτόπουλο!

Στην απαράδεκτη αυτή αποκάλυψη για το αμφίβολο πιάτο που ταΐζουν τα δημόσια σχολεία στις ΗΠΑ τους μαθητές τους, οι εταιρείες τροφοδοσίας απαντούν ότι πληρώνονται με πολύ λίγα χρήματα, για να μπορέσουν να προσφέρουν καλύτερα γεύματα στους μαθητές.

This entry was posted on Πέμπτη, 17 Απριλίου, 2014 at 23:11 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply