Public Issue: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ σε εθνικές εκλογές – Rass: Οριακή πρωτιά ΝΔ σε εθνικές – Οχι σε πρόωρες κάλπες λέει η πλειοψηφία – Επιλέγει ως καταλληλότερο πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά
ND-SYRIZAΙσοπαλία μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, απροθυμία της πλειοψηφίας για προσφυγή σε πρόωρες εκλογές και σημαντικό προβάδισμα Σαμαρά στην καταλληλότητα, δείχνουν δύο νέες δημοσκοπήσεις από την Public Issue και την Rass.

Η δημοσκόπηση της Public Issue για λογαριασμό της «Εφημερίδας των Συντακτών» έγινε στο διάστημα από 1ης ως 8 Απριλίου και περιλαμβάνει και το χρονικό σημείο εκδήλωσης του σκανδάλου Μπαλτάκου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται της Νέας Δημοκρατίας με μιάμιση ποσοστιαία μονάδα και ποσοστό 29% έναντι 27,5% αυξάνοντας κατά μια μονάδα τη διαφορά σε σχέση με τη μέτρηση του Μαρτίου.

Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 10%, το ΚΚΕ και το Ποτάμι μοιράζονται την τέταρτη θέση με 7%, ακολυυθεί το ΠΑΣΟΚ με 6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4% και η ΔΗΜΑΡ με 3,5%. Η επιλογή «Λοιπά» συγκεντρώνει 6%.

Και στην παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 48% έναντι 39% της Ν.Δ. Αλλά σε σχέση με την αντίστοιχη έρευνα της ίδιας εταιρίας το Μάρτιο η διαφορά έχει μειωθεί.

Συγκεκριμένα στο ερώτημα «ανεξάρτητα από τις κομματικές σας προτιμήσεις, αν υποθέσουμε ότι αύριο είχαμε πάλι εκλογές, ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα κέρδιζε»: Το 48% απαντάει ο ΣΥΡΙΖΑ ,το 39% η ΝΔ, ενώ το 14% απαντάει «κανένας» ή δεν εκφράζει γνώμη.

Το Μάρτιο πάντως το 50% έβλεπε νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και μόλις 36% της Ν.Δ.

Ο Αντώνης Σαμαράς διατηρεί σημαντικό πρόβάδισμα στην καταλληλότητα με 44%, ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 26%, ενώ το 28% απαντάει «κανένας από τους δύο».

Δεν θέλει πρόωρες εκλογές η πλειοψηφία

Το 50% των ερωτηθέντων στην έρευνα της Public Issue πιστεύει ότι δεν χρειάζονται πρόωρες εκλογές, το 48% λέει το αντίθετο. Πάντως το 54 % λέει ότι μάλλον θα γίνουν εκλογές και το 38% πιστεύει ότι η κυβέρνηση μάλλον θα εξαντλήσει την τετραετία.

Ισχνό προβάδισμα της ΝΔ βλέπει η Rass για τις ευρωεκλογές

Στην έρευνα της Rass για την εφημερίδα «Παραπολιτικά» το 54,4% δηλώνει ότι επιθυμεί η παρούσα κυβέρνηση να εξαντλήσει την τετραετία. Σ αυτή τη δημοσκόπηση , η οποία διεξήχθη από τη Δευτέρα 7 Απριλίου ως και την Πέμπτη 10 Απριλίου οπότε έγινε η έξοδος στις αγορές, η ΝΔ εμφανίζει ισχνό προβάδισμα 0,2% όσον   αφορά στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές.

Η Ν.Δ. συγκεντρώνει ποσοστό 21,4%, ο ΣΥΡΙΖΑ  21,2%, το Ποτάμι 10,3%, η Χρυσή Αυγή,1%, το ΚΚΕ 5,2%, η Ελιά 4,0%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 3,1% και η ΔΗΜΑΡ  2%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος φθάνει το 20,1%, το «άκυρο-λευκό» το 2,0% και τα «άλλα κόμματα» συγκεντρώνουν ποσοστό 4,6%.

Εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή

Το πλέον ενδιαφέρον εύρημα της συγκεκριμένης δημοσκόπησης πάντως είναι ότι το 60,1% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση.

Επίσης το 46,6% όσων επιλέγουν το Ποτάμι δηλώνουν ότι το κάνουν απο διαμαρτυρία.

thetoc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.