Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Πόσο καθαρό είναι το tablet σας; Δεν θέλετε να ξέρετε…

9 Απριλίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

Τα πιο συνηθισμένα αντικείμενα γύρω μας κρύβουν τους μεγαλύτερους κινδύνους για την υγεία μας. Βρετανοί επιστήμονες κατέληξαν ότι το κινητό σας τηλέφωνο ή το tablet σας, απειλούν σοβαρά την υγεία σας

tabletΣυγκεκριμένα, σε έρευνα που έκανε η εταιρεία Which? βρέθηκε ότι η συσκευή που ενδεχομένως δεν φεύγει από τα χέρια σας ούτε λεπτό κατά τη διάρκεια της μέρας σας, μπορεί να έχει ακόμα και 300 φορές περισσότερα βακτήρια από το καπάκι της τουαλέτας στο σπίτι σας!

Οι επιστήμονες πήραν δείγμα από συνολικά 30 πληκτρολόγια ηλεκτρονικών υπολογιστών, κινητά τηλέφωνα (smartphones) και ταμπλέτες (tablets).

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι μία ταμπλέτα είχε 600 μονάδες του βακτηρίου του σταφυλόκοκκου, την ώρα που το καπάκι της τουαλέτας έχει περίπου 20 μονάδες!

Στα κινητά τηλέφωνα βρέθηκαν περίπου 140 μονάδες και στο πληκτρολόγιο πάνω από 480.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο αριθμός και η ποικιλία των βακτηρίων στις συσκευές αυτές μπορεί να προκαλέσουν έμετο, διάρροια, ακόμα και πολύ πιο σοβαρές ασθένειες όπως σαλμονέλα και μόλυνση από το βακτήριο e.coli.

onmed

 

This entry was posted on Τετάρτη, 9 Απριλίου, 2014 at 20:57 and is filed under ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply