Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Αεροδρόμια: Έως και για μισό αιώνα σε ιδιώτες

9 Απριλίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

Το ΤΑΙΠΕΔ αναζητεί ανεξάρτητο εκτιμητή για τους περιφερειακούς αερολιμένες

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑΓια 40+10 χρόνια θα παραχωρηθεί σε ιδιώτες επενδυτές η εκμετάλλευση 14 περιφερειακών αερολιμένων, σύμφωνα με τον διαγωνισμό που προκήρυξε το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) για την εξεύρεση ανεξάρτητου εκτιμητή για τα αεροδρόμια.

Όπως αναφέρεται, οι δύο συστάδες προς παραχώρηση, που προτείνει το ΤΑΙΠΕΔ είναι η εξής:

-Η πρώτη ομάδα αποτελείται από τα αεροδρόμια Θεσσαλονίκης, Χανίων, Κέρκυρας, Ζακύνθου, Κεφαλονιάς, Ακτίου και Καβάλας.

– Η δεύτερη συστάδα απαρτίζεται από τους αερολιμένες Ρόδου, Κω, Σκιάθου, Μυκόνου, Σαντορίνης, Σάμου και Μυτιλήνης.

Ο εκτιμητής, η πρόσληψη του οποίου προβλέπεται από το μεσοπρόθεσμο, θα αναλάβει την ανεξάρτητη αποτίμηση των δύο συστάδων αεροδρομίων, λαμβάνοντας υπόψη ότι αυτά θα παραχωρηθούν για 40 χρόνια με δυνατότητα επέκτασης της σύμβασης παραχώρησης για άλλα 10 έτη, αναφέρεται.

Ο εκτιμητής θα πρέπει να περιγράψει τις προοπτικές των δύο συστάδων, να κάνει ανάλυση της επιχειρηματικής τους ανάπτυξης και να εκτιμήσει την αξία της παραχώρησης υπό διαφορετικά σενάρια.

Οι προσφορές θα πρέπει να κατατεθούν έως τις 22 Απριλίου. Η μέγιστη αμοιβή θα είναι 100.000 ευρώ. Ο εκτιμητής θα πρέπει να έχει αποδεδειγμένη εμπειρία στην παραχώρηση υποδομών.

Σύμφωνα με την διακήρυξη, η επιλογή εκτιμητή, έρχεται σε συνέχεια της έγκρισης των όρων και των προϋποθέσεων της παραχώρησης των αεροδρομίων τον Μάρτιο του 2013 και της εκκίνησης της διαγωνιστικής διαδικασίας, στην οποία δήλωσαν «παρών» 11 σχήματα, με επτά να συνεχίζουν στην επόμενη φάση.

Χεκίμογλου Αχιλλέας

This entry was posted on Τετάρτη, 9 Απριλίου, 2014 at 21:25 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply