ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

Στο σύστημα υπολογισμού και διανομής του κοινωνικού μερίσματος φαίνεται ότι καταλήγουν οι διαβουλεύσεις του ΥΠΟΙΚ με εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ.

Με τα ως τώρα δεδομένα, το κοινωνικό μέρισμα ορίζεται σε 500 ευρώ για τους άγαμους εφάπαξ, σε 666 ευρώ για τους εγγαμους, στα 750 ευρώ για οικογένειες με 1 παιδι και 832 ευρώ για τετραμελής οικογένειες, ενώ αυξάνεται κατά 83,3% για κάθε παιδί.

Το επίδομα θα λάβουν με εισοδηματικά κριτήρια, άγαμοι με εισόδημα έως 6.000 ευρώ ετησίως (ενν. ως ισοδύναμο εισόδημα μαζί με τεκμήρια όπως υπολογίζεται για το οικογενειακό επίδομα με τη δήλωση Α 21) και ακίνητη περιουσία (βάση δηλώσεων ΦΑΠ) εως 100-125 χιλιάδες ευρώ. Επιπλέον, θα το λάβουν σύζυγοι με οικογενειακό εισόδημα έως 8.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία έως 200-250 χιλιάδες ευρώ.

Για τριμελής οικογένειες το ισοδύναμο εισοδηματικό κριτήριο εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε 9.000 ευρώ, για οικογένειες με 2 παιδιά σε 10.000 ευρώ και θα αυξάνεται 1.000 ευρώ για κάθε ανήλικο παιδί.

Στις κατηγορίες των δικαιούχων περιλαμβάνονται εργαζόμενοι, μακροχρόνια άνεργοι, υπερήλικες άνω των 65 ετών και ελεύθεροι επαγγελματίες που έχουν διακόψει τις εργασίες τους.

Συνολικά υπολογίζεται ότι θα λάβουν το συγκεκριμένο εφάπαξ επίδομα περισσότεροι από 600.000 δικαιούχοι.

Το βοήθημα παρέχεται μετά από αίτηση – ηλεκτρονική αίτηση του ενδιαφερόμενου και διασταύρωση των στοιχείων του από τη ΓΓΔΕ

Κωστής Πλάντζος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.