Διαβάστε αναλυτικά ποιοι συμμετέχουν

ΑΠΕΡΓΙΑΜετ’ εμποδίων οι συναλλαγές την Τετάρτη   λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Στην κινητοποίηση συμμετέχουν γιατροί, σιδηροδρομικοί, φαρμακοποιοί, ναυτεργάτες, εργαζόμενοι στους Δήμους, δικαστικοί και σωφρονιστικοί υπάλληλοι κ.α.

Τα λεωφορεία θα κυκλοφορούν 9 πμ έως 9μμ ενώ  ακινητοποιημένα για 24 ώρες θα παραμείνουν προαστιακός και τρένα του ΟΣΕ.  Δεμένα θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια, καθώς η ΠΝΟ συμμετέχει στην 24ωρη απεργία με προοπτική κλιμάκωσης.

Κλειστά θα είναι αύριο και τα φαρμακεία της πρωτεύουσας, λόγω συμμετοχής του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής στην απεργία (οι πολίτες θα εξυπηρετούνται από τα εφημερεύοντα). Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν δημόσια νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΕΚΑΒ και υπηρεσίες Πρόνοιας, ενώ συμμετοχή στην απεργία έχει δηλώσει και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος.

Με προβλήματα θα διεξάγονται οι δίκες λόγω απεργίας των δικαστικών υπαλλήλων, ενώ δεν θα πραγματοποιούνται στις φυλακές επισκεπτήρια συγγενών και συνηγόρων όπως και μεταγωγές λόγω απεργίας των σωφρονιστικών.

Για αύριο Τρίτη έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία η ΕΣΗΕΑ κατά των μνημονίων  και υπέρ της αληθινής ενημέρωσης και της αξιοπρέπειας για τους δημοσιογράφους . Η συγκέντρωση των δημοσιογράφων έχει προγραμματιστεί στις 12μμ έξω από τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ.

Το συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ έχει προγραμματιστεί  για την Τετάρτη στις 11:00 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος με κεντρικό σύνθημα : «Αντιστεκόμαστε στην κοινωνική καταστροφή, απαιτούμε αλλαγή πολιτικής, λέμε όχι στη λιτότητα, την ανεργία, τον κοινωνικό και εργασιακό μεσαίωνα». Μια ώρα νωρίτερα το ΠΑΜΕ θα συγκεντρώνει τις δικές του δυνάμεις στην πλατεία Ομονοίας.

«Η κυβέρνηση σε ρόλο καταστροφέα συνεχίζει την αντεργατική πολιτική της ψηφίζοντας πολυνομοσχέδια που δίνουν τη χαριστική βολή σε κοινωνία και οικονομία» αναφέρει η ΓΣΕΕ.
«Η κυβέρνηση με τις πρόσφατες επιλογές της οδηγεί στη διαθεσιμότητα χιλιάδες επιπλέον εργαζόμενους κι ετοιμάζει μέσω της αξιολόγησης μια δεξαμενή δεκάδων χιλιάδων προς απόλυση .Ο κατήφορος δεν έχει τέλος. Το νέο μνημόνιο που ετοιμάζεται επιταχύνει την οικονομική κατάρρευση της χώρας. Το νέο πακέτο είναι μέρος της συμφωνίας που θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2014 και θα βάλει οριστική ταφόπλακα στα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα.» τονίζει και η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της.

Τα αστικά λεωφορεία της Αττικής θα κινηθούν κανονικά από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ (με στάσεις εργασίας στην έναρξη και τη λήξη της βάρδιας). Μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και τραμ αναμένεται να κινηθούν κανονικά, αφού οι εργαζόμενοι είναι ακόμη επιστρατευμένοι. Σήμερα θα αποφασίσουν αν θα κάνουν στάση εργασίας νωρίς το πρωί. Οι συρμοί του μετρό θα τερματίζουν στην «Δουκίσσης Πλακεντίας» και δεν θα φτάνουν ως το αεροδρόμιο λόγω της απεργίας των σιδηροδρομικών. Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας προσανατολίζονται σε στάση εργασίας.

Αύριο δεν κυκλοφορούν εφημερίδες και σήμερα δεν θα μεταδοθούν ειδήσεις και ενημερωτικές εκπομπές καθώς απεργούν οι δημοσιογράφοι.

Ποιοι απεργούν :

  •     ΣιδηροδρομικοίΠαραλύουν την Τετάρτη ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας λόγω της 24ωρης απεργίας που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ενάντια στην κυβερνητική πολιτική.
  •     Γιατροί
  •     Γιατροί δημοσίων νοσοκομείων
  •     Εργαζόμενοι δημόσιων νοσοκομείων
  •     Φαρμακοποιοί της Αττικής
  •     Ναυτεργάτες
  •     Δημοτικοί υπάλληλοι
  •     Δικαστικοί υπάλληλοι
  •     Σωφρονιστικοί υπάλληλοι

πρώτο θέμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.