Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αμυγδαλιών ανακοινώνει ότι για το επόμενο χρονικό διάστημα πρόκειται να πραγματοποιήσει τις παρακάτω εκδηλώσεις:

1)  Την Κυριακή 27 Απριλίου 2014 και ώρα 12.00 το μεσημέρι, διοργανώνει στις Αμυγδαλιές, με αφορμή τη συμπλήρωση 70 χρόνων από το ολοκαύτωμα του χωριού μας από τους Γερμανούς,  εκδήλωση συζήτηση με θέμα: «Πόλεμος, κατοχή, αντίποινα των κατακτητών 1940 – 1944». Σκοπός της εκδήλωσης είναι να τιμήσουμε τους πεσόντες, να θυμηθούν οι παλιότεροι γεγονότα αυτής της περιόδου και  να τα γνωρίσουν οι νεότεροι.  Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο Στράτος Δορδανάς Λέκτορας Ιστορίας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠΑ ΜΑΚ, Θεσσαλονίκη), ο Θανάσης Καλλιανιώτης Ιστορικός Νεότερης – Σύγχρονης  Ιστορίας  και ο Αργύρης Καραλιόλιος δάσκαλος.

Στην εκδήλωση προσκαλούνται ιδιαίτερα όλοι εκείνοι που θυμούνται ή γνωρίζουν πληροφορίες για τα γεγονότα εκείνης της περιόδου, γιατί σκοπός μας είναι και να ολοκληρωθεί η καταγραφή της τοπικής ιστορίας.

2)  Την Παρασκευή 2 Μαΐου 2014 το πρωί, θα γίνει παραδοσιακό πανηγύρι στον Άγιο Αθανάσιο.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει:

Θεία Λειτουργία και αρτοκλασία. Προσφορά σούπας στους παρευρισκόμενους. Το χορευτικό-λαογραφικό τμήμα των γυναικών του Συλλόγου και οι άλλες γυναίκες του χωριού θα χορέψουν και θα τραγουδήσουν παραδοσιακά τραγούδια. Οι εκδηλώσεις θα κλείσουν με τον καθιερωμένο διαγωνισμό στο παραδοσιακό αγώνισμα του άλματος τριπλούν. Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται με την Εκκλησιαστική Επιτροπή.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας και ώρα 5.00μ.μ. στην πλατεία του χωριού θα γίνει αναβίωση του «αποχαιρετισμού της Πασχαλιάς» από το χορευτικό-λαογραφικό τμήμα των γυναικών του Συλλόγου και τις άλλες γυναίκες του χωριού.  Στην εκδήλωση θα χορέψουν  τα δύο χορευτικά τμήματα του Συλλόγου μας (εφήβων και γυναικών), το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Γρεβενιωτών Θεσσαλονίκης  και το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Γρεβενιωτών Κοζάνης, με το μουσικό συγκρότημα των Κώστα και Σάκη Τσιοτίκα, ενώ για όλους τους παρευρισκόμενους θα υπάρχει δωρεάν κρασί.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

                               Ο Γραμματέας                               Ο Πρόεδρος

Αργύριος Καραλιόλιος                     Νικόλαος Δεινόπαπας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.