Στο νότιο Αφγανιστάν

ΠΟΛΕΜΟΣΤο μεγαλύτερο χτύπημα από ελεύθερο σκοπευτή στην παγκόσμια ιστορία είναι αυτό που πέτυχε ένας Βρετανός ελεύθερος σκοπευτής στην πόλη Kakaran, στο νότιο Αφγανιστάν.

Από απόσταση περίπου 900 μέτρων, ο Βρετανός κατόρθωσε, με μία μόνο σφαίρα από ένα Magnum L 115 να σκοτώσει έξι Ταλιμπάν, που, όπως όλα δείχνουν, ήταν μέλη μιας συντονισμένης επίθεσης αυτοκτονίας.

Όπως ανακοίνωσε το βρετανικό υπουργείο Άμυνας, το περιστατικό συνέβη τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν ένας 20χρονος Βρετανός που ανήκει στην ομάδα Coldstream Guards, σε περιπολία που έκανε με άλλους Βρετανούς και Αφγανούς στρατιώτες, εντόπισε τον αντάρτη των Ταλιμπάν, που φορούσε γιλέκο και ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά.

Ο Βρετανός σκότωσε με μία σφαίρα τον αντάρτη των Ταλιμπάν από απόσταση σχεδόν 900 μέτρων, αλλά την ίδια στιγμή, άλλοι πέντε Ταλιμπάν, που βρίσκονταν δίπλα στο σύντροφό τους, σκοτώθηκαν από την ανάφλεξη στα εκρηκτικά του συμπολεμιστή τους.

Ο Βρετανός αντισυνταγματάρχης Richard Slack δήλωσε στον βρετανικό Τύπο ότι μάλλον πρόκειται για μια παγκόσμια πρωτιά στην ιστορία, αφού ούτε στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο δεν έχει αναφερθεί ένας στρατιώτης να σκοτώσει μόνο με μια σφαίρα έξι άτομα.

πρώτο θέμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.