Οι σχέσεις του με τους ακροδεξιούς βουλευτές, πως έμαθε για το βίντεο με τον Κασιδιάρη ο Αντώνης Σαμαράς, η παραίτησή του γγ της κυβέρνησης και η έκπληξη των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας

ΣΑΜΑΡΑΣΑτάραχος, χωρίς να συνειδητοποιεί τι ακριβώς είχε συμβεί, με το γνωστό αλαζονικό του ύφος, παρουσιάστηκε στο γραφείο του υπουργού Επικρατείας κ. Δ. Σταμάτη ο (έως τότε) γραμματέας της κυβέρνησης κ. Παναγιώτης (Τάκης) Μπαλτάκος.

Λίγα λεπτά νωρίτερα είχε προηγηθεί η αναφορά του χρυσαυγίτη βουλευτή κ. Ηλ. Κασιδιάρη στην ολομέλεια της Βουλής ότι υπάρχει οπτικο-ηχητικό υλικό αυτού και του κ. Μπαλτάκου που αποδείκνυε ότι υπάρχει πολιτική σκευωρία στη δίωξη κατά της Χρυσής Αυγής.

Στη Βουλή η αναφορά αυτή έπεσε σαν βόμβα. Ουδείς πίστευε ότι μπορούσε να υπάρχει τέτοιο βίντεο και πολύ περισσότερο οι βουλευτές της ΝΔ, οι οποίοι πετάχτηκαν σαν ελατήρια από τις θέσεις τους και έτρεξαν στο περιστύλιο αναζητώντας από τα κινητά τους το βίντεο. Ο κ. Π. Καμμένος συγκάλεσε μία άτυπη σύσκεψη στο διάδρομο της Βουλής με βουλευτές του, κοιτούσε το κινητό του, προσπαθούσε να βρει το βίντεο, λέγοντας ότι εάν όντως υπάρχει βίντεο «τότε πέφτει η κυβέρνηση». Σε κάποια στιγμή εμφανίστηκε μπροστά του ένας χρυσαυγίτης βουλευτής και τον ρώτησε «πότε θα ανεβάσετε το βίντεο, είναι σοβαρά τα πράγματα. Υπάρχει εκτροπή. Μπορεί να πέσει η κυβέρνηση». Ο χρυσαυγίτης του είπε υπήρχε ένα τεχνικό πρόβλημα και ότι το βίντεο ανεβαίνει σε πέντε λεπτά. Ο κ. Καμμένος έδωσε εντολή να ψηφίσουν οι βουλευτές του παρών στην άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, αλλά η κυρία Ραχήλ Μακρή αρνήθηκε την κομματική γραμμή και έλεγε πως θα ψηφίσει «όχι στην άρση της ασυλίας», όπερ και έπραξε. Μόνον ο κ. Μαριάς ψήφισε «ναι».

Την ίδια ώρα ο βουλευτής του ΠαΣοΚ κ. Κωνσταντινόπουλος έλεγε στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ κ. Μάκη Βορίδη ότι «ανέβηκε το βίντεο» και του έδωσε το ένα ακουστικό του κινητού του για να το δουν και να το ακούσουν μαζί. Ήταν η στιγμή που ειδοποιήθηκε και ο κ. Σταμάτης ότι «όντως υπάρχει το βίντεο».

Η πρώτη του κίνηση ήταν να ειδοποιήσει τον πρωθυπουργό κ. Αντ. Σαμαρά, ο οποίος εκείνη την ώρα συμμετείχε σε κομματική σύσκεψη για τη στήριξη του κ. Κουμουτσάκου στην περιφέρεια Αττικής: «Έχουμε πρόβλημα, το βίντεο δείχνει τον Τάκη Μπαλτάκο να συνομιλεί όντως με τον Κασιδιάρη και αν του λέει απίστευτα πράγματα», είπε στον πρωθυπουργό και του εξήγησε τι ακριβώς λέει το βίντεο. Ο κ. Σταμάτης δεν ανέφερε όμως στον πρωθυπουργό  τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς του κ. Μπαλτάκου προς τον κ. Σαμαρά «Με ενδιέφερε μόνον το πολιτικό σκέλος της υπόθεσης» έλεγε αργότερα. Ο κ. Σαμαράς τον άκουσε προσεκτικά και χωρίς δεύτερη σκέψη είπε: «Εάν συμβαίνει όντως κάτι τέτοιο ο Τάκης Μπαλτάκος φεύγει σήμερα…».

«Ρε Τάκη τι είναι όλα αυτά;», ρώτησε τον έως εκείνη τη στιγμή  γραμματέα της κυβέρνησης ο υπουργός Επικρατείας. Ο κ. Μπαλτάκος στην αρχή έδειξε ότι δεν κατάλαβε τι είχε ακριβώς συμβεί. Έκανε λόγο για αξιόποινη πράξη του Κασιδιάρη που τον μαγνητοσκόπησε χωρίς την συγκατάθεσή του, είπε ότι πρέπει να διωχθεί για άλλη μία κακουργηματική πράξη, αλλά για την ταμπακέρα δεν έλεγε τίποτα. Κι όταν τον  ξαναρώτησε ο κ. Σταμάτης, λέγοντάς του ότι «ο πρωθυπουργός ζήτησε να φύγεις», ο κ. Μπαλτάκος άλλαξε ρότα. Ισχυρίστηκε ότι πιεζόταν συνεχώς από τους χρυσαυγίτες να παραδεχτεί ότι αυτός ήταν που διοργάνωσε τις διώξεις των βουλευτών και άρχισε να δίνει εξηγήσεις: «Με ζάλισαν όλο αυτό το διάστημα. Με πίεζαν. Εδώ και καιρό με κατηγορούσαν ότι εγώ μεθόδευσα όλα αυτά περί εγκληματικής οργάνωσης, ότι εγώ βρισκόμουν πίσω από τις διώξεις και ήθελε να τους αποδείξω ότι εγώ δεν είχαν ιδέα, για να με αφήσουν ήσυχο». Ο κ. Σταμάτης απλώς του είπε: «Μα τι είναι αυτά που μας λες ρε Τάκη, στέκουν νομίζεις;», και αμέσως μετά τηλεφώνησε στον πρωθυπουργό για να τον ενημερώσει.

Εδώ και μήνες ο κ. Μπαλτάκος διατηρούσε επαφές με τη Χρυσή Αυγή. Ο ίδιος δεν το διέψευσε ποτέ, αλλά το διέψευδαν άλλοι κυβερνητικοί παράγοντες εξ΄ονόματός του. Το γραφείο του βρίσκεται ακριβώς δίπλα από το γραφείο του κ. Ν. Μιχαλολιάκου και πολλοί είχαν δει τον κ. Μπαλτάκο να συνομιλεί, πότε στους διαδρόμους τους, αλλά και πότε στο γραφείο του τους κκ. Χρ. Παππά και Κασιδιάρη. Καμιά φορά οι συναντήσεις γίνονταν και στο καφενεδάκι απέναντι από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, εκεί όπου συνήθως πίνουν το καφέ τους οι αστυνομικοί και οι υπάλληλοι της Βουλής του πρώτου ορόφου. Άλλωστε η άνεση με την οποία εμφανίζεται ο κ. Κασιδιάρης να συνομιλεί στο βίντεο με τον κ. Μπαλτάκο (στο γραφείο του κάτω από τις εικόνες των αγίων από το Άγιο Όρος) αποδεικνύει την οικειότητα που είχαν μεταξύ τους

Αυτή ακριβώς η παράξενη σχέση του κ. Μπαλτάκου με τη Χρυσή Αυγή ήταν γνωστή σε πολλούς βουλευτές. Είχε εξοργίσει το ΠαΣοΚ, όταν ο κ. Μπαλτάκος είχε απορρίψει τον αντιρατσιστικό νόμο, λέγοντας ότι δεν υπάρχει ανάγκη για νέο νόμο. Κι όμως τον νόμο αυτό τον είχε συντάξει ο τότε υπουργός κ. Αντ. Ρουπακιώτης σε συνεργασία με τον τότε υφυπουργό κ. Κ. Καραγκούνη, ο οποίος μάλιστα το έστειλε και στο Μέγαρο Μαξίμου. Το ΠαΣοΚ είχε τότε εξοργιστεί και με τις δυσκολίες που έφερε ώστε να μη βγει εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή με τον κ. Μπαλτάκο, αλλά ποτέ δεν έθεσε επισήμως ζήτημα.

Στους διαδρόμους της Βουλής οι χρυσαυγίτες άλλαξαν συνήθειες. Εκεί που κλείνονταν στα γραφεία τους, τους έβλεπες τώρα να κυκλοφορούν με άνεση στους διαδρόμους της Βουλής, να συνομιλούν με βουλευτές, αλλά και με δημοσιογράφους και να φαίνονταν ότι πανηγυρίζουν παρά το γεγονός ότι λίγα λεπτά ενωρίτερα είχε ψηφιστεί η άρση της ασυλίας τους και αναμένουν τώρα την κλήση από τις ανακρίτριες για να απολογηθούν για σύσταση και διεύθυνση εγκληματικής πράξης. Αλλά συνέβη και ένα άλλο γεγονός εν αναμονή της εμφάνισης του βίντεο Κασιδιάρη και Μπαλτάκου στο διαδύκτιο. Η έκρηξη πάλι της κυρίας Λιάνας Κανέλλη όταν ο κ. Μανώλης Γλέζος αναφέρθηκε στο επεισόδιο του απευθείας τηλεοπτικού ξυλοδαρμού της: «Δεν θέλω να εκμεταλλεύονται το όνομά μου. Φτάνει πια» φώναξε στους διαδρόμους της Βουλής κάνοντας τον κ. Γλέζο να αναρωτηθεί «τι έπαθε;».

Στα επόμενα πέντε λεπτά φθάνει στη Βουλή ο γιος του κ. Μπαλτάκου, Δημήτρης, σημαιοφόρος του Λιμενικού, «βατράχι» εκπαιδευμένος στην αντιμετώπιση τρομοκρατικών ενεργειών. Ο υιός Μπαλτάκος ερχόταν τακτικά στη Βουλή, να δει τον πατέρα του. Αυτή τη φορά όμως ήρθε έχοντας μία αποστολή. Να προστατεύσει τον πατέρα του από τυχόν επιθέσεις. Μόνον που όταν είδε έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής και δίπλα από το γραφείο του πατέρα του τους χρυσαυγίτες βουλευτές κκ. Ματθαιόπουλο και Αρβανίτη τους όρμηξε, τους κλότσησε, λέγοντας «για το κακό που κάνετε στον πατέρα μου». Ο κ. Μπαλτάκος παρακολουθούσε τη σκηνή, χωρίς όμως να αντιδράσει. Για την ενέργεια του υιού Μπαλτάκου, το υπουργείο Ναυτιλίας διέταξε ΕΔΕ και τον έθεσε σε διαθεσιμότητα. Κι όμως μόλις πριν από λίγες ημέρες ο κ. Μπαλτάκος επισκέφθηκε τα «βατράχια» στο Μεγάλο Πεύκο, συνοδευόμενος από επιχειρηματία και τον υπουργό για να δωρίσουν κάποιες νέες στολές βατραχανθρώπων. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι σε μία άσκηση του ναυτικού ο υιός Μπαλτάκος βρισκόταν στη γέφυρα της φρεγάτας «Ύδρα», δίπλα από τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Ανάμεσα στους βουλευτές της ΝΔ άλλο ήταν θέμα: Πώς κατάφερε ο κ. Κασιδιάρης να καταγράψει τον κ. Μπαλτάκο χωρίς ο τελευταίος να το αντιληφθεί. Άλλοι έλεγαν ότι χρησιμοποίησε το κινητό του, άλλη ότι χρησιμοποίησε κρυφή κάμερα (που βρισκόταν είτε σ΄ένα στυλό, είτε σε κουμπί, είτε οτιδήποτε άλλο).’Έλεγαν μάλιστα ότι τέτοιες κάμερες πωλούνται ελεύθερα στην οδό Λέκα και ότι τις χρησιμοποιούν οι… ιδιωτικοί ντεντέκτιβ για παρακολουθήσει παράνομων ζευγαριών. Ο κ. Μάκη Βορίδης προσπαθούσε να εξηγήσει ότι απ΄ότι είδε στο βίντεο ο κ. Μπαλτάκος παραδέχθηκε ότι δεν συνομίλησε με τον πρωθυπουργό, εκείνη την ημέρα, αφού απουσίαζε στην Αμερική και ότι μετέφερε διαλόγους (που δεν γνώριζε) των κκ. Αθανασίου και Δένδια με τον πρωθυπουργό, τους οποίους ήταν αδύνατο να γνωρίζει.

Ο κ. Δ. Καρύδης ειδοποιεί τον κ. Ευ. Βενιζέλο που βρισκόταν στις Βρυξέλλες στη σύνοδο του ΝΑΤΟ. Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ βγαίνει έξω από την αίθουσα και επιχειρεί να τηλεφωνήσει στον πρωθυπουργό, αλλά στάθηκε αδύνατον. δεύτερο τηλεφώνημα στον κ. Σταμάτη, αλλά είχε το τηλε΄φωνό του απενεργοποιημένο. Μόλις λίγες ημέρες πριν ο κ. Βενιζέλος επιτέθηκε στον κ. Μπαλτάκο, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, γι΄αυτό το περίφημο «γεννήθηκε αντικομμουνιστής».

Χασαπόπουλος Νίκος

Ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης συνομιλεί με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής ως σύμβουλός του – Η ανακοίνωση ΠαΣοΚ – ΔΗΜΑΡ – Σαμαράς: «Δεν έχει θέση στην κυβέρνηση»

Hχογραφημένο οπτικοακουστικό υλικό με συνομιλία που είχε με τον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης, Παναγιώτη Μπαλτάκο, αποκάλυψε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, κατά τη συζήτηση στη Βουλή για την άρση ασυλίας πέντε βουλευτών του κόμματος του.

Ο κ. Κασιδιάρης διάβασε απομαγνητοφωνημένο, το κείμενο στο οποίο ο κ. Μπαλτάκος λέει στον ίδιο ότι ο πρωθυπουργός αντέδρασε έντονα και καταφέρθηκε κατά των υπουργών Δένδια και Αθανασίου, όταν ο ανακριτής πήρε απόφαση να μην προφυλακιστούν εκτός από τον ίδιο και οι συνάδελφοί του Μίχος και Παναγιώταρος.

Ο βουλευτής της Χρυσης Αυγής αναφέρει ότι το υλικό της συνομιλίας του έχει κατατεθεί στο δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο και βλέπει το φως της δημοσιότητας από το διαδίκτυο. Ζητάει την άμεση απομάκρυνσή του το ΠαΣοΚ με tweet του γραμματέα επικοινωνίας κ. Δ. Καρύδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Π. Μπαλτάκος πήγε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου για να υποβάλλει την παραίτησή του στον Πρωθυπουργό. Μετά από αυτό ο κ. Μπαλτάκος πήγε στη Βουλή.

«Δεν γνωρίζω το θέμα, αλλά εάν είναι έτσι, δεν έχει θέση στην κυβέρνηση ο κ. Μπαλτάκος». Αυτό δήλωσε εξερχόμενος των γραφείων της ΝΔ στη Λ. Συγγρού, ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς.

Εκ μέρους του ΠαΣοΚ ο κ. Π. Κουκουλόπουλος τόνισε ότι η παύση του κ. Μπαλτάκου είναι το λιγότερο, ενώ ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ κ. Ν. Τσούκαλης είπε ότι «είχαμε καταγγείλει ότι ένας στενός κύκλος του κ. Σαμαρά βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με την Χ.Α. και παίζουν κοινό ρόλο στις εξελίξεις». Και ο βουλευτής του ΚΚΕ κ. Χ. Κατσώτης, υπενθύμισε τις δηλώσεις του κ. Μπαλτάκου ότι «είναι αντικομμουνιστής από γεννησιμιού του».

Η ανακοίνωση ΠαΣοΚ

 

Από το Γραφείο Τύπου του ΠαΣοΚ, σχετικά με τον κ. Μπαλτάκο, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
 
«Η άμεση παύση  του κ. Μπαλτάκου είναι το λιγότερο.
 
Η παρουσία  στη θέση του Γενικού Γραμματέα της Κυβέρνησης ενός προσώπου με αυτές τις ιδεολογικές προτιμήσεις και τις πολιτικές απόψεις και πρακτικές ήταν παλιό «πρόβλημα», όπως είχε πει  χαρακτηριστικά πριν λίγες ημέρες  ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Δεν μπορεί να υπάρχει μέσα στον κυβερνητικό  μηχανισμό κανένας ακροδεξιός θύλακας που υπονομεύει την κυβερνητική πολιτική και  το σεβασμό της προγραμματικής συμφωνίας που την διέπει.

Κατά τα λοιπά οι εκλεκτικές  συγγένειες με το φιλοναζισμό, την ξενοφοβία, τον ρατσισμό, την ακροδεξιά, αργά ή γρήγορα, εκδηλώνονται, αποκαλύπτονται και πληρώνονται.

 .
Γι αυτό έχει σημασία στο πλαίσιο της κυβέρνησης συνεργασίας που καλύπτει επιτακτική εθνική ανάγκη, να είναι ισχυρός και ενισχυμένος ο προοδευτικός πόλος.
Περιττεύει, τέλος, να τονίσουμε τον  απόλυτο σεβασμό μας  στα πρόσωπα των εισαγγελικών και δικαστικών λειτουργών  που χειρίστηκαν  και  χειρίζονται την υπόθεση της «Χρυσής αυγής» στο πλαίσιο της δικαστικής ανεξαρτησίας και της διάκρισης των λειτουργιών
».Η ανακοίνωση ΔΗΜΑΡ

«Οι συνομιλίες Μπαλτάκου – Κασιδιάρη καταγράφουν τις παρασκηνιακές κινήσεις  κύκλων της ΝΔ με το ακροδεξιό νεοναζιστικό σχήμα.

Πρόκειται για τεράστιο πολιτικό ζήτημα που ανακύπτει μέσα στον κορυφαίο ηγετικό πυρήνα της κυβέρνησης. Ο πρωθυπουργός διατήρησε επί μακρόν στη θέση του ένα πολιτικό πρόσωπο που με τη γενικότερη στάση του προκάλεσε τη δημοκρατική κοινή γνώμη. Νωπές είναι ακόμα οι δηλώσεις του ότι «γεννήθηκε και θα πεθάνει αντικομμουνιστής» όπως και ο λυσσώδης αγώνας που έδωσε για να μπλοκάρει το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο στην τρικομματική κυβέρνηση.

Ο κ. Σαμαράς και η κυβέρνηση οφείλουν άμεσα να δώσουν εξηγήσεις για τα πολιτικά παιχνίδια με τη Χρυσή Αυγή».


Ο διάλογος

«ΚΑΣ.: Όταν κατ’ αρχήν όταν βγήκα εγώ τι έπαθε ο Σαμαράς, μπορείς να μου πεις;

ΜΠΑ.: Ήταν στην Αμερική τότε.

ΚΑΣ.: Ναι, ήταν στην Αμερική, αλλά εγώ έχω μάθει ότι έπαθε εγκεφαλικά.

ΜΠΑ.: Σοκ και δέος! Χαμός έγινε, της πουτάνας… δεν με πήρε εμένα, του ’χα πει ότι αυτά που κάνεις… του τα είχα πει. Δεν θα μου έλεγε εμένα γι’ αυτό το πράγμα. Πήρε τους άλλους δυο και τους γάμησε τα πρέκια. Τον Αθανασίου και τον Δένδια: «με κοροϊδέψατε, μ ε δουλέψατε, τι είναι αυτά ξεφτιλίστικα». Γιατί είχε κάνει την προηγούμενη μέρα δήλωση στο αμερικανικό σιωνιστικό συνέδριο ότι: «τελείωσε, τους έδεσα, τους έδεσα γειά σας!» και την άλλη μέρα βγαίνετε εσείς.

ΚΑΣ.: Με τους ανακριτές που μας αφήσανε, εκεί στο επίμαχο στάδιο, τι έγινε; Γιατί αυτοί το γυρίσανε κωλοτούμπα μετά, αφ’ ότου αφήσανε εμάς, μετά που πήρανε τους άλλους το γυρίσανε κωλοτούμπα.

ΜΠΑ.: Σας αφήσανε για τον απλό λόγο ότι δεν υπάρχουν στοιχεία.

ΚΑΣ.: Ναι, ωραία δεν υπήρχε τίποτα.

ΜΠΑ.: Και δεν τους πήρε κανείς τηλέφωνο να τους πιέσει, γιατί το θεωρούσαν όλοι αυτονόητο… όλοι θεωρούσαν σαν δεδομένο: «ε, τι θα κάνει ο ανακριτής;» Ο ΑΝΑΚΡΙΤΗΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟ! ΚΑΝΕΝΑ!

ΚΑΣ.: Ούτε για τους άλλους είχε όμως…

ΜΠΑ.: Μα με τους άλλους ήτανε… (κάνει την κίνηση κλήσης στο τηλέφωνο και τηλεφωνικής συνομιλίας).

ΚΑΣ.: Ποιος την έκανε τη ζημιά εκεί; ΜΠΑ.: Και οι δυο. ΚΑΣ.: Δένδιας, Αθανασίου; ΜΠΑ.: Ποιος άλλος να το κάνει…

ΚΑΣ.: Και τι λέει ο Σαμαράς γι’ αυτά; Έχει συναίσθηση του τι γίνεται;

ΜΠΑ.: Όχι, στην αρχή δεν είχε… τώρα όμως που είδε τα γκάλοπ… αυτός νόμιζε, σαν μεγαλοαστός που είναι, ότι όλα αυτά τα τρομερά «2% – μου λέει – θα πάνε»… του λέω: «εγώ σου λέω 20% θα πάνε». Μου λέει: «Είσαι μαλάκας».

ΚΑΣ.: Ποιος του ’πε να τα κάνει αυτά;

ΜΠΑ.: Πρώτ’ απ’ όλα φοβάται για τον εαυτό του. Επειδή εσείς τον κόβετε απ’ το να έχει προβάδισμα από το Σύριζα.

ΚΑΣ.: Κόβει ψήφους ’ντάξει;

ΜΠΑ.: Είναι λογικό.

ΚΑΣ.: Κι επειδή του κόβουμε ψήφους δηλαδή θα μας βάλει φυλακή;

ΜΠΑ.: Τον πούστη… απίστευτο πράγμα, απίστευτο. ΚΑΣ.: Κι αυτά που είπε ο Ρουπακιώτης;

ΜΠΑ.: Αυτό είναι σίγουρο, αφού το ’κανε την εβδομάδα που θα πήγαινε εκεί.

ΚΑΣ.: Η Γκουτζαμάνη, αυτά τα πράγαμτα που έκανε, που εγώ πράγματι είχα τις πληροφορίες ότι ήτανε δεξιά και με το γράμμα του νόμου.

ΜΠΑ.: (κάνει τον σταυρό του).

ΚΑΣ.: Θεούσα.

ΜΠΑ.: Ναι.

ΚΑΣ.: Πώς τα ’κανε αυτά τα αίσχη με τον Βουρλιώτη και με το στήσιμο αυτού του πορίσματος;

ΜΠΑ.: Την πείσανε ότι: «είναι παγανιστές, ειδωλολάτρες, ναζί και ότι είναι αντίθετιο με τον Χριστιανισμό».

ΚΑΣ.: Ποιος την έπεισε γι’ αυτά τα πράγματα;

ΜΠΑ.: Ο Αθανασίου κι ο Δένδιας.

ΚΑΣ.: Να πας στον Εισαγγελέα και να πεις ποιοι έστησαν όλη αυτή την σκευωρία: ότι ο Αθανασίου έδωσε εντολή στην Γκουτζαμάνη, ότι ο Σαμαράς είχε δώσει εντολή στον Αθανασίου και όλοι αυτοί να πάνε να δικαστούνε. Αν είσαι δίκαιος άνθρωπος αυτό πρέπει να κάνεις.

ΜΠΑ.: Άμα το κάνω αυτό τώρα θα κάνει προκαταρκτική εξέταση μισής ώρας και θα την βάλει στο αρχείο.

ΚΑΣ.: Λες ε; ΜΠΑ.: Ε, βέβαια! Με κυβέρνηση Σαμαρά θα το κάνω; Σε ποιον εισαγγελέα θα πάω; Εισαγγελέας είναι η ίδια η Γκουτζαμάνη. Θα πάω να καταγγείλω την Γκουτζαμάνη στον εαυτό της;

ΚΑΣ.: Πώς μπήκε η Γκουτζαμάνη Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου;

ΜΠΑ.: Αφού είναι απ’ το ίδιο χωριό. ΚΑΣ.: Άρα τώρα ξεπληρώνει το γραμμάτιο.

ΜΠΑ.: Ναι, είναι από το ίδιο χωριό. Δηλαδή δεν είναι απ’ το ίδιο χωριό είναι από απέναντι χωριά, έτσι. Αλλά έχουν μπει στον ίδιο διαγωνισμό, είναι συνομίληκιο σχεδόν. Είναι συντοπίτες, δεν χρειάζεται να ψάχνουμε.»

το βήμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.