Ενισχύονται οι αστυνομικές δυνάμεις στην περιοχή Ικουίκουε της Χιλής
xilhΠερισσότερες από 300 κρατούμενες απέδρασαν από γυναικεία φυλακή επωφελούμενες από τον συναγερμό για τσουνάμι που σήμανε ύστερα από τον σεισμό των 8,2 βαθμών στη Χιλή, ανακοίνωσε αργά χθες το βράδυ ο υπουργός Εσωτερικών.

«Περίπου 100 άνδρες των ειδικών δυνάμεων θα σταλούν στην περιοχή Ικουίκουε», περίπου 200 χιλιόμετρα από τα σύνορα με το Περού, για την αντιμετώπιση της κατάστασης, είπε στους δημοσιογράφους ο Ροντρίγκο Πεναϊλίγιο.

Ο υπουργός δεν διευκρίνισε με ποιόν τρόπο απέδρασαν οι κρατούμενες και πρόσθεσε ότι δεν διαθέτει «επιβεβαιωμένες πληροφορίες» για λεηλασίες στο Ικουίκουε, όπως κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τρεις τραυματίστηκαν σοβαρά από τον σεισμό των 8,2 βαθμών που έπληξε τις βόρειες ακτές της Χιλής, δήλωσε στον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό Cooperativa ο κυβερνήτης της περιοχής Ικουίκουε, κοντά στα σύνορα με το Περού, Γκονζάλο Πριέτο.

Ο σεισμός προκάλεσε τσουνάμι δύο μέτρων που έπληξε το βόρειο τμήμα της χώρας. Πολλοί μετασεισμοί ακολούθησαν, σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο, με τον μεγαλύτερο να έχει μέγεθος 6,2 βαθμούς.

newsbeast

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.