Ακατονόμαστες ύβρεις και χειροδικίες κατά βουλευτών της Χρυσής Αυγής – Φυγαδεύτηκε από τη Φρουρά της Βουλής – Με εντολή Μ. Βαρβιτσιώτη τίθεται σε διαθεσιμότητα..

Άγριο επεισόδιο στη Βουλή με τον υιό ΜπαλτάκοΆγριο επεισόδιο με χειροδικίες και ύβρεις διαδραματίστηκαν λίγο μετά τις 4.00 το απόγευμα στον 1ο όροφο της Βουλής στα γραφεία της Χρυσής Αυγής με πρωταγωνιστή τον υιό του κ. Π. Μπαλτάκου ο οποίος υπηρετεί στη ΜΥΑ.
Ο υιός Μπαλτάκος φυγαδεύεται εκτός Βουλής

Ο υιός Μπαλτάκος σε έξαλλη κατάσταση χτυπώντας τις πόρτες των γραφείων της Χ.Α. επιτέθηκε σε χρυσαυγίτες βουλευτές και υπαλλήλους.

Όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες ο υιός του κ. Μπαλτάκου όρμησε στα γραφεία βρίζοντας τους παρισταμένους χρυσαυγίτες, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες μαρτυρίες, φέρεται να χαστούκισε το γηραιότερο μέλος της Κ.Ο. της Χ.Α. κ. Μ. Αρβανίτη, ενώ χτύπησε με μπουνιές και τον έτερο βουλευτή της οργάνωσης κ. Ν. Κούζηλο.

Επίσης, επιτέθηκε και κατά του κ. Αρτ. Ματθαιόπουλου με κλωτσιές αλλά και κατά ενός υπαλλήλου.

Επικράτησε πανδαιμόνιο ενώ έσπευσε στο σημείο ο Φρούραρχος της Βουλής και μέλη της αστυνομικής φρουράς για να συγκρατήσουν τον μαινόμενο «οϋκά», ο οποίος και με παρέμβαση του πατέρα του οδηγήθηκε συνοδεία αστυνομικών εκτός της Βουλής και αφέθηκε ελεύθερος.

Ο κ. Ματθαιόπουλος σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στην επίθεση που δέχθηκε τόσο ο ίδιος όσο και οι υπόλοιποι και έκανε γνωστό ότι το κόμμα του θα προχωρήσει στην υποβολή μηνύσεων κατά του υιού Μπαλτάκου.

Βουλευτές της Χρυσής Αυγής βρίσκονται ήδη στο γραφείο του Φρουράρχου, ενώ κάποιοι επιρρίπτουν ευθύνες στους χειρισμούς της αστυνομίας υποστηρίζοντας ότι «φυγάδευσε» τον υιό Μπαλτάκο.

Ο κ. Ματθαιόπουλος λίγο αργότερα κατήγγειλε στην Ολομέλεια την επίθεση του υιού Μπαλτάκου και το γεγονός ότι «δεν κινήθηκε καμία διαδικασία αυτοφώρου» εις βάρος του, ενώ μίλησε για «παρακρατικές μεθόδους της ΝΔ διότι αντιλαμβανόμαστε τον πανικό και την σύγχυση μετά τις αποκαλύψεις». «Θα κινηθούμε νομικά και καταγγέλλουμε την υποκρισία όλων για ένα περιστατικό εις βάρος μας που δεν κινήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία επειδή ο δράστης είναι γιός ενός εξέχοντος στελέχους της ΝΔ», τόνισε.
Στο πρωτοφανές επεισόδιο αναφέρθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δ. Παπαδημούλης ζητώντας να υπάρξει επίσημη ενημέρωση της Βουλής για το συμβάν το οποίο εμφάνισε «σα να είναι ξεκαθάρισμα λογαριασμών ακροδεξιών οργανώσεων ακόμη κι αν κάποιοι το ερμηνεύουν ως ενδοκυβερνητική βία».
Ενώ αναφερθείς στο θέμα και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠαΣοΚ κ. Π. Κουκουλόπουλος είπε ότι εκτυλίχθηκαν εικόνες φαρ ουέστ που «δεν έχουν θέσει στο Κοινοβούλιο». «Ούτε στις χειρότερες στιγμές του χουλιγκανισμού στα γήπεδα δεν συμβαίνουν αυτά», τόνισε κάνοντας λόγο για «πρωτοφανή αγριότητα», ενώ δήλωσε βρέθηκε και ο ίδιος μπροστά στο επεισόδιο και είναι πρόθυμος να συμβάλλει στην διερεύνηση της εν λόγω υπόθεσης.

Τέλος, εκ μέρους του Προεδρείου της Βουλής ο κ. Ι. Δριβελέγκας καταδίκασε το γεγονός τονίζοντας ότι δεν έχουν θέσει στο Κοινοβούλιο τέτοιες πρακτικές και συμπεριφορές.

Σε διαθεσιμότητα ο υιός Μπαλτάκος – ΕΔΕ διέταξε ο υπουργός Ναυτιλίας για το επεισόδιο

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο υιός του μέχρι πριν λίγες ώρες γενικού γραμματέα της κυβέρνησης κ. Π. Μπαλτάκου, μετά από εντολή του υπουργού Ναυτιλίας και πολιτικού προϊσταμένου του Λιμενικού Σώματος, κ. Μ. Βαρβιτσιώτη.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Δημήτριος – Γεώργιος Μπαλτάκος είναι αξιωματικός της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών που υπάγεται στο Λιμενικό.

Επίσης, ο κ. Βαρβιτσιώτης διέταξε ΕΔΕ για το επεισόδιο που διαδραματίστηκε στα γραφεία της Χ.Α. στην Βουλή με πρωταγωνιστή τον υιό Μπαλτάκο. Ευθύνες αναζητούνται και για τους χειρισμούς

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Λιμενικού:  «Με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία, ο Σημαιοφόρος Λ.Σ. Μπαλτάκος Δημήτριος – Γεώργιος εμπλέκεται σε επεισόδιο σε βάρος Βουλευτών πολιτικού κόμματος, με εντολή του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ο Αρχηγός του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Αθανάσιος Αθανασόπουλος διέταξε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, η οποία ανατέθηκε στον Γενικό Επιθεωρητή του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Παράλληλα ο εν λόγω Αξιωματικός τέθηκε στη διάθεση του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.