Αυξημένος κίνδυνος οφθαλμολογικών προβλημάτων στην υπερβολική χρήση

tabletΑυξημένο κίνδυνο οφθαλμολογικών προβλημάτων αντιμετωπίζουν τα άτομα που κάνουν υπερβολική χρήση «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων και ταμπλέτων, σύμφωνα προειδοποίηση που εξέδωσε ομάδα βρετανών οπτικών.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό άρθρο του BBC, ο οπτικός Άντι Χέπγουορθ επισημαίνει ότι «το φως που εκπέμπουν οι έξυπνες συσκευές είναι τοξικό για το πίσω μέρος των ματιών. Σε βάθος χρόνου, μπορεί να προκαλέσει βλάβες στα μάτια. Το γεγονός ότι, οι χρήστες έξυπνων συσκευών δεν ανοιγοκλείνουν τα μάτια τους συχνά σε συνδυασμό με το ότι φέρνουν τη συσκευή πολύ κοντά στο πρόσωπό τους, κουράζει τα μάτια».

Ευρήματα

Μάλιστα, πρόσφατη έρευνα που έγινε στην Μ. Βρετανία και στην οποία συμμετείχαν περισσότερα από 2.000 άτομα, κάτω των 25 ετών, διαπίστωσε ότι οι νέοι ελέγχουν το κινητό τους τηλέφωνο κατά μέσο όρο 32 φορές την ημέρα.  Η ανεξάρτητη ομάδα οπτικών, που διεξήγαγε την έρευνα, υπολόγισε ότι τα νεαρά άτομα περνούν κατά μέσο όρο επτά ώρες ημερησίως μπροστά την οθόνη είτε του smartphone, είτε του tablet, ή των τηλεοράσεων νέας τεχνολογίας.

Επίσης, το 43% των ατόμων έως 25 ετών βιώνει άγχος και ψυχολογική πίεση όταν δεν έχει πρόσβαση στην «έξυπνη» συσκευή του.  Η οπτικός Αμάντα Σέιντ που συμμετείχε στην ομάδα μελέτης συμβουλεύει το κοινό να «κάντε συχνά εξετάσεις στα μάτια σας και παράλληλα μεγάλα διαλείμματα καθώς χρησιμοποιείται έξυπνες συσκευές και υπολογιστές».

δολ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.