Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Η αλλαγή ώρας φέρνει περισσότερα εμφράγματα

Μάρτιος 31st, 2014 by Χρήστος Μίμης

«Με την αλλαγή της ώρας, προστίθεται στην εξίσωση και η μία ώρα χαμένου ύπνου», αναφέρει ο Sandhu

WRAΗ χθεσινή αλλαγή της ώρας, με αποτέλεσμα να χάνουμε μία ώρα ύπνο, αυξάνει τον κίνδυνο εμφράγματος την αμέσως επόμενη ημέρα κατά 25% σε σύγκριση με τις υπόλοιπες Δευτέρες του χρόνου, υποστηρίζουν Αμερικανοί ερευνητές.

Αντιθέτως, η αλλαγή στη χειμερινή ώρα φαίνεται να συνοδεύεται από μείωση του κινδύνου.

Οι ερευνητές μελέτησαν 42.000 εισαγωγές σε νοσοκομεία πριν την αλλαγή της ώρας και τη Δευτέρα αμέσως μετά την αλλαγή για πέντε συνεχόμενα χρόνια.

Τα επιστημονικά δεδομένα δείχνουν ότι, σε γενικές γραμμές, το έμφραγμα είναι πιο πιθανό τη Δευτέρα το πρωί, πιθανότατα λόγω του στρες για το ξεκίνημα της νέας εβδομάδας και των αλλαγών στον κύκλο του ύπνου, δηλώνει ο επικεφαλής της μελέτης Δρ. Amneet Sandhu από το Πανεπιστήμιο του Κολοράντο.

«Με την αλλαγή της ώρας, προστίθεται στην εξίσωση και η μία ώρα χαμένου ύπνου», αναφέρει ο Sandhu.

Η σχέση του εμφράγματος με την έλλειψη ύπνου έχει αποδειχθεί και σε παλαιότερες μελέτες. Ωστόσο, οι επιστήμονες δεν έχουν κατανοήσει πλήρως γιατί παρουσιάζουμε αυξημένη ευαισθησία σε οποιαδήποτε αλλαγή προκύπτει στον κύκλο του ύπνου.

Τα ευρήματα της νέας μελέτης παρουσιάστηκαν στο ετήσιο συνέδριο του Αμερικανικού Κολλεγίου Καρδιολογίας στην Ουάσινγκτον και υποδεικνύουν ότι οι ξαφνικές, ακόμη και μικρές, αλλαγές στο πρόγραμμα του ύπνου μπορεί να έχουν σοβαρές επιπτώσεις για την υγεία μας.

onmed

This entry was posted on Δευτέρα, Μάρτιος 31st, 2014 at 15:26 and is filed under ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply