Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ένα απρόσμενο χαρακτηριστικό των αισιόδοξων γυναικών!

Μάρτιος 31st, 2014 by Χρήστος Μίμης

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα στο Τούσον ανακάλυψαν ένα, μάλλον, παράδοξο στοιχείο των γυναικών που χαρακτηρίζονται από αισιοδοξία

AISIODOKSIAΌπως, τουλάχιστον, προέκυψε από τα συμπεράσματα της μελέτης τους, οι «αισιόδοξες» γυναίκες έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να ακολουθούν υγιεινή διατροφή, κάτι που  πιθανότατα δεν έχει να κάνει με την αισιοδοξία αυτή καθ’ εαυτή, αλλά με τις ικανότητες που συνήθως τη συνοδεύουν.

Σύμφωνα με όσα δημοσιεύονται στο επιστημονικό περιοδικό της Ακαδημίας Διατροφής και Διαιτητικής, οι επιστήμονες με επικεφαλής τη διατροφολόγο Melanie Hingle, αξιοποίησαν στοιχεία από τη μεγάλη έρευνα Women’s Health Initiative σε μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες, ηλικίας 50 έως 79 ετών.

Συγκεκριμένα ανέλυσαν δεδομένα από δύο διαφορετικές ομάδες γυναικών. Περισσότερες από 13.500 που είχαν μπει σε ένα πρόγραμμα για να βελτιώσουν τη διατροφή τους και άλλες 20.000 που δεν τους είχε ζητηθεί να κάνουν καμία διατροφική αλλαγή.

Η αισιοδοξία των εθελοντριών είχε εκτιμηθεί με τη βοήθεια ερωτηματολογίου.

Όπως διαπιστώθηκε, το πιο αισιόδοξο 1/3 των γυναικών επέδειξαν τη μεγαλύτερη βελτίωση στη δίαιτά τους, ανεξαρτήτως του αν είχαν καταφέρει να ολοκληρώσουν το πρόγραμμα διατροφής.

Αναλυτικά, σε μία κλίμακα από το 0 ως το 1.10, όπου τα υψηλότερα νούμερα δείχνουν καλύτερη διατροφική ποιότητα, οι γυναίκες που βρίσκονταν στο πρόγραμμα διατροφής και είχαν την περισσότερη αισιοδοξία βελτίωσαν τη δίαιτά τους κατά 1.8 πόντους και εκείνες με τη λιγότερη κατά 1.4 πόντους.

Ανάμεσα στις γυναίκες που δεν ήταν στο πρόγραμμα τα σκορ βελτιώθηκαν κατά 1 βαθμό για όσες είχαν την υψηλότερη αρχικά αισιοδοξία και κατά 0.3 για όσες είχαν τη χαμηλότερη.

Τέλος, στατιστικά σημαντικό ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός πως οι λιγότερο αισιόδοξες γυναίκες ξεκίνησαν με λιγότερο υγιεινές δίαιτες κατά μέσο όρο από ότι εκείνες που είχαν πιο θετική στάση ζωής.

onmed

This entry was posted on Δευτέρα, Μάρτιος 31st, 2014 at 14:44 and is filed under ΓΥΝΑΙΚΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply