Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Τροχαίο με αρκούδα στην Εγνατία (video)

30 Μαρτίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

arkoydaΝέο τροχαίο με θύμα μια νεαρή αρσενική αρκούδα περίπου 1 – 1,5 ετών  σημειώθηκε και πάλι στην Εγνατία οδό, 2,50 χλμ. μετά την σήραγγα του Ταξιάρχη στο ρεύμα προς Γρεβενά, από διερχόμενο όχημα τα ξημερώματα (4:45 – 5:00) του Σαββάτου 29 Μαρτίου 2014.

Ο πρώτος που ενημερώθηκε από την Τροχαία Γρεβενών και βρέθηκε στο σημείο ήταν η «ψυχή» της φιλοζωικής οργάνωσης «Καλλιστώ», ο συνεργάτης τους για την περιοχή των Γρεβενών, Γιώργος Λαζάρου. Κατόπιν στο σημείο έσπευσαν και οι  ομάδες άμεσης επέμβασης των φιλοζωικών οργανώσεων «Καλλιστώ» και «Αρκτούρος».

Το άτυχο ζώο, σύμφωνα με την πρώτη διάγνωση εθελοντή κτηνιάτρου, είναι χτυπημένο στα μπροστινά άκρα με κακώσεις στο κεφάλι που αιμορραγούσαν χωρίς να χρήζουν ιδιαίτερης ανησυχίας, καθώς φαίνεται η σύγκρουση να μην ήταν σφοδρή.

Το νεαρό ζώο μεταφέρθηκε και φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις του «Αρκτούρου» στον Αετό Φλώρινας και αναμένεται να μεταφερθεί στην Κτηνιατρική Υπηρεσία του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για περαιτέρω ενδελεχή εξέταση.

Στο συγκεκριμένο τμήμα του αυτοκινητόδρομου δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες για την τοποθέτηση της υπερυψηλής περίφραξη καθώς έχει παραμείνει ένα μικρό κομμάτι και η οποία θα συμβάλει σημαντικά ώστε να μην υπάρξουν άλλα αντίστοιχα περιστατικά, ιδιαίτερα την περίοδο της  Άνοιξης που περιστατικά τέτοιου είδους είναι πιο συχνά.

Video από το greveniotis.gr:

greveniotis

This entry was posted on Κυριακή, 30 Μαρτίου, 2014 at 20:21 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΤΑΞΙΔΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply