Σε αναβρασμό οι μικροϊδιοκτήτες για τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου
fwtovoltaikaΈντονες αντιδράσεις από την πλευρά των μικροϊδιοκτητών φωτοβολταϊκών προκαλούν διατάξεις που περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο που αναμένεται να ψηφιστεί το βράδυ της Κυριακής στη Βουλή, εξαιτίας των οποίων, όπως υποστηρίζουν, κινδυνεύουν με οικονομικό αφανισμό, αφού και δεν θα μπορούν να εξοφλήσουν τα δάνειά τους, και θα πρέπει να βάλουν ακόμα περισσότερο το χέρι στην τσέπη, καλούμενοι να πληρώσουν ποσά που δε διαθέτουν.

Με τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου, που προωθεί ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ασημάκης Παπαγεωργίου, μειώνεται η τιμή στην οποία η ΔΕΗ αγοράζει το ρεύμα που παράγουν οι μικροϊδιοκτήτες, την ίδια στιγμή που μία φωτογραφική διάταξη για μονάδες συμπαραγωγής (που στην ουσία ευνοεί μία συγκεκριμένη: Την Αλουμίνιον της Ελλάδος του Ομίλου Μυτιληναίου) προβλέπει ότι η έκτακτη εισφορά θα επιβληθεί όχι επί του συνόλου των εισπράξεων του 2013, όπως για όλους τους υπόλοιπους, αλλά αφού αφαιρεθεί το 50% των τιμολογίων που έχουν πληρωθεί για το φυσικό αέριο.

Με άλλα λόγια, επιλέγεται ξανά να θυσιαστούν οι ήδη πληγέντες μικρομεσαίοι παραγωγοί υπέρ μεγάλων μονάδων, και πιο συγκεκριμένα της Αλουμίνιον.

Οι μικρομεσαίοι παραγωγοί προχώρησαν την Παρασκευή σε διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος, όπου βρέθηκαν αντιμέτωποι με διμοιρίες των ΜΑΤ, οι οποίες τους απώθησαν, ενώ σημειώθηκαν και μικρής έντασης επεισόδια.

Σε ανακοίνωσή του, ο Θεσσαλικός Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Φωτοβολταϊκών Πάρκων καταλογίζει στην ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος αυθαιρεσίες, προχειρότητα, αλλά και εχθρότητα προς τους παραγωγούς φωτοβολταϊκών, και καλεί τους βουλευτές να το καταψηφίσουν.

Από την πλευρά του, ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Παραγωγών Ηλεκτρισμού Ελλάδος (ΑΣΠΗ) καλεί τους βουλευτές «να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, κάνοντας τις απαραίτητες αλλαγές, ώστε να µην µπει στο ψυγείο ένας από τους πιο δυναµικούς κλάδους της Ελληνικής οικονοµίας».

newsbeast

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.