Ψάχνει νίκη στο ΟΑΚΑ για τα πλέι οφ

Ο ΠΑΟ λύγισε στη Βαρκελώνη, αλλά περνάει μέσω... ΜάλαγαΛίγο τα αγωνιστικά προβλήματα που αντιμετώπισε ο παναθηναϊκός μέχρι την τελευταία στιγμή και πολύ περισσότερο η εντυπωσιακή ευστοχία της Μπαρτσελόνα, ειδικά από την έναρξη του 3ου δεκαλέπτου και μετά, έφεραν την απολύτως άνετη επικράτηση των Καταλανών με 84-62 στο απόρθητο κάστρο της Βαρκελώνης στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής του Top16 της Ευρωλίγκα. Ωστόσο, η εντός έδρας ήττα της Φενέρμπαχτσε από την Αρμάνι Μιλάνο, άνοιξε τον δρόμο της πρόκρισης στις ελληνικές ομάδες.

Ωστόσο, οι «πράσινοι», μετά το αποψινό «δώρο» της Αρμάνι Μιλάνο στην Πόλη και το «διπλό» επί της Φενέρμπαχτσε έχουν την ευκαιρία στην επόμενη αγωνιστική (13η) να «σφραγίσουν» την πρόκρισή τους στα πλέι οφ, με νίκη στο ΟΑΚΑ επί της Ουνικάχα Μάλαγα.

Ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύτηκε στο πρώτο δεκάλεπτο την αστοχία της Μπαρτσελόνα, κυρίως από τα 6.75 (1/7), και κάλυψε την αδυναμία του στα επιθετικά ριμπάουντ. Οι «πράσινοι», με τον Ούκιτς να μπαίνει δυναμικά (έβαλε τους 7 πρώτους πόντους της ομάδας), σήκωσαν κεφάλι στο σκορ και παίρνοντας ενέργεια από την άμυνα τους δεν έχασαν το προβάδισμα μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου. Ωστόσο, στην εκπνοή της περιόδου ο Παπανικολάου φρόντισε από τα 6.75 να στείλει την Μπαρτσελόνα στο δεύτερο στο -1 (14-15).

Με τον Διαμαντίδη να πρωταγωνιστεί στην επίθεση ο Παναθηναϊκός άντεξε στα τρίποντα των Όλεσον και Λόρμπεκ μέχρι το 16′, όταν ο Λάσμε ισοφάρισε σε 26-26. Ωστόσο, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Οι «μπλαουγκράνα» βρήκαν ρυθμό στην επίθεση, ήταν πιο δημιουργικοί (10 ασίστ) και με κυριαρχία στα ριμπάουντ (από τις διεκδικήσεις των Σάδα, Τόμιτς, που είχαν από 5) έτρεξαν επιμέρους σκορ 16-6 και πήραν το δρόμο προς τα αποδυτήρια στο +10 (42-32).

Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν καταδικαστικό για τον Παναθηναϊκό, που «πλήρωσε» αστοχία (2/7 τρίποντα, 3/9 δίποντα) και χαμένα ριμπάουντ, με την Μπαρτσελόνα να κυριαρχεί με 13 στα επιθετικά. Οι Ισπανοί, βασιζόμενοι στον επιθετικό πλουραλισμό τους (σκόραρε όλη η 12άδα), δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης στους «πράσινους», οι οποίοι στο 29′ βρέθηκαν ακόμη και στο -21 (64-43). Τυπικής διαδικασίας το τελευταίο δεκάλεπτο, με τον Παναθηναϊκό να μην είναι απειλητικός και να πέφτει με το βαρύ 84-62.

Τα δεκάλεπτα: 14-15, 42-32, 64-46, 84-62

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ρίζικ (Ουκρανία), Ζιεμπλίτσκι (Πολωνία), Τσμικίεβιτς (Πολωνία)

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Τσάβι Πασκουάλ): Πουλέν 8 (2), Ντόρσεϊ 5, Σάδα 2, Ουέρτας 4, Αμπρίνες 15 (3), Ναβάρο 8 (2), Παπανικολάου 6 (1), Όλεσον 3 (1), Λόρμπεκ 15 (1), Λάμπε 4, Νάχμπαρ 3, Τόμιτς 11.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φραγκίσκος Αλβέρτης): Μπράμος 6, Κάρι 2, Μπατίστ 7 (1), Φώτσης 3 (1), Ούκιτς 13 (1), Λάσμε 9, Μαυροκεφαλίδης, Διαμαντίδης 11 (2), Γκιστ 9 (1), Ματσιούλις 2, Ράιτ.

δολ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.