Τι προβλέπει απόφαση του υπουργείου Παιδείας για την αναπλήρωση των ωρών που χάθηκαν, λόγω καταλήψεων

SXOLEIA-ARGIESΗ απόφαση ελήφθη από κοινού από τον υπουργό και τον υφυπουργό Παιδείας κ.κ. Κ. Αρβανιτόπουλο και Συμεών Κεδίκογλου.

Όσοι μαθητές πραγματοποίησαν καταλήψεις, τώρα ήρθε η ώρα να “πληρώσουν”. Πρώτα απ’ όλα θα κάνουν μαθήματα και μέσα στις διακοπές του Πάσχα, δηλαδή από την Τρίτη του Πάσχα ως και την Παρασκευή που οι άλλοι, οι… καλοί μαθητές που δεν έκαναν καταλήψεις, θα απολαμβάνουν διακοπές.

Δεύτερον, κόβονται οι εκδρομές για τους καταληψίες. Οχι ακριβώς οι εκδρομές, αλλά οι λεγόμενοι σχολικοί περίπατοι, που είναι περίπου πέντε τον χρόνο.

Οι άλλοι μαθητές που δεν έκαναν κατάληψη θα κάνουν περιπάτους, οι «άτακτοι» όχι: «Πρέπει να υπάρξει ένα είδος κυρώσεων» μου έλεγε ο υφυπουργός Παιδείας κ. Κεδίκογλου.

Και οι εξετάσεις, θα πείτε; Εδώ μάλλον οι του υπουργείου Παιδείας δεν το προέβλεψαν. Διότι αποφασίστηκε τα σχολεία να κλείσουν στις 21 Μαΐου (δηλαδή τρεις ημέρες μετά τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών) και οι πανελλαδικές εξετάσεις να αρχίσουν στις 27 Μαΐου (δηλαδή δύο ημέρες μετά τις ευρωεκλογές και του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών).

Και κάτι ακόμη. Είναι οριστικό και αμετάκλητο: από τη νέα σχολική χρονιά οι μαθητές και οι μαθήτριες θα χάσουν τουλάχιστον δύο αργίες.

Το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να ακυρώσει την αργία των Τριών Ιεραρχών και την αργία του Αγίου Ιωάννη. Υπάρχει σκέψη να καταργηθεί άλλη μια σχολική αργία.

aftodioikisi

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.