ΔΙΑΤΡΟΦΗ - ΠΡΩΙΝΟΗ γιαγιά μου πάντα μου το έλεγε, κουνώντας μου το δάχτυλο: «Το πρωινό παιδάκι μου είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας!». Αν και τότε την αγνοούσα, με τη παιδική αφέλεια που με διέκρινε, συνειδητοποίησα αργότερα, πόσο δίκιο είχε.

Η μια μετά την άλλη επιστημονική μελέτη δείχνουν ότι το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, το «Α και το Ω» στη διατροφή μας. Kαταπολεμάει τη κούραση, βελτιώνει τα επίπεδα χοληστερόλης και ενισχύει σε μεγάλο βαθμό τη μνήμη.

Πιές το χυμό σου!

Ένα ποτήρι χυμό πορτοκάλι την ημέρα, τον γιατρό τον κάνει πέρα, σύμφωνα με μια νέα έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο «Nutrition Journal». Από τους  9,000 ενήλικες που συμμετείχαν στην έρευνα, οι ερευνητές ανακάλυψαν πως εκείνοι που έπιναν   ένα ποτήρι φυσικό χυμού πορτοκάλι κάθε πρωί, είχαν  21% λιγότερες πιθανότητες να γίνουν παχύσαρκοι και ακολουθούσαν σε γενικές γραμμές πιο υγιεινή διατροφή!

Αν έχετε 2 λεπτά την ημέρα!

Ένα πρωτεϊνούχο ρόφημα είναι ο πιο εύκολος και πιο υγιεινός τρόπος να απολαύσετε το πρωινό σας σε χρόνο tt! Χρειάζεστε μόνο τρία συστατικά: μια κούπα γάλα, μια κουταλιά σκόνη πρωτεΐνης  ή μια χούφτα φιστικιά και φρούτα όπως φράουλες, μάνγκο και βατόμουρα!

Αν έχετε 20 λεπτά την ημέρα

Έχετε δύο επιλογές, που θα σας προσφέρουν πολλαπλά οφέλη, χωρίς να κουραστείτε ιδιαίτερα για την προετοιμασία του πρωινού σας:  μπορείτε είτε να απολαύσετε ένα μπολ γιαούρτι, είτε να «επενδύσετε» στη βρώμη, που είναι πλέον λατρεμένη διατροφική συνήθεια των body conscious γυναικών αλλά και πολλών ανδρών. Πολλοί ίσως να μην το γνωρίζετε όμως η βρώμη βοηθάει στην βελτίωση της πέψης. Η υψηλή περιεκτικότητα σε ίνες, την καθιστά  ιδανικό φάρμακο-τροφή για όσους υποφέρουν  από γαστρίτιδα, κολίτιδα, και άλλα πεπτικά προβλήματα. Είναι ακόμη  πλούσια σε ασβέστιο, φώσφορο και μαγνήσιο, μειώνοντας τον κίνδυνο οστεοπόρωσης και η  κατανάλωση της βοηθάει σε περιπτώσεις κατάθλιψης, αϋπνίας και κόπωσης.

Δήμητρα Μποφυλάτου
dmpof@naftemporiki.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.