Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Φοβίες: Τα 13 πράγματα που μας προκαλούν τρόμο…

27 Μαρτίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

Μία νέα βρετανική δημοσκόπηση αποκαλύπτει ποια είναι τα πράγματα και οι καταστάσεις που φοβίζουν τους περισσότερους ενήλικες

FOVIESΠρώτα στη λίστα είναι το ύψος, οι ομιλίες σε κοινό και τα φίδια.

Συγκεκριμένα, τα μεγάλα ύψη προκαλούν υψοφοβία στο 58% των ενηλίκων, ενώ το 23% φαίνεται να τρέμει στην ιδέα ότι θα σταθεί στην άκρη ενός μπαλκονιού, πολλά μέτρα πάνω από το έδαφος.

Την ίδια ώρα, ελάχιστα λιγότεροι, το 56% αντιμετωπίζει δυσκολία να μιλήσει ενώπιον κοινού, με το 20% να μην το αποτολμά καθόλου.

Παράλληλα, το 52% φοβάται τα φίδια, με το 21% να μην αντέχει ούτε να τα αντικρίσει.

Την τέταρτη θέση καταλαμβάνει η αραχνοφοβία, με το 18% των ενηλίκων να τις τρέμουν και το 24% να τις φοβούνται αρκετά.

Η κλειστοφοβία βρίσκεται στην πέμπτη θέση, φοβίζοντας αρκετά το 29% και «κόβοντας τα πόδια» στο 14%.

Σκοτάδιαίμα και σκύλοι είναι αυτά που φοβίζουν λιγότερο τους ενήλικες, με μόλις το 3% των ενηλίκων να τα τρέμουν και το 11-12% να τα φοβούνται λίγο.

Τον κατάλογο με τις 13 συχνότερες φοβίες συμπληρώνουν τα ποντίκια (φοβίζουν πολύ ή λίγο το 26% των ενηλίκων), τα αεροπορικά ταξίδια (24%), τα πλήθη (η αγοραφοβία, αφορά το 21% των ενηλίκων) και οι… κλόουν (12%).

Στη δημοσκόπηση συμμετείχαν 2.000 εθελοντές, άνω των 18 ετών, από τους οποίους ζητήθηκε να αναφέρουν πόσο πολύ φοβούνται 13 πράγματα, που συνήθως μας τρομάζουν.

Σε γενικές γραμμές, οι γυναίκες γενικώς φοβούνται περισσότερο απ’ ό,τι οι άντρες, με το χάσμα να είναι ιδιαιτέρως μεγάλο στην αραχνοφοβία, καθώς οι γυναίκες τις φοβούνται σε διπλάσιο ποσοστό.

Τα μοναδικά πράγματα που άντρες και γυναίκες φοβούνται σχεδόν εξίσου είναι οι βελόνες και οι ενέσεις.

onmed

This entry was posted on Πέμπτη, 27 Μαρτίου, 2014 at 21:12 and is filed under ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply