Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ποια ώρα της ημέρας κινδυνεύετε περισσότερο από έμφραγμα

27 Μαρτίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ποια ώρα της ημέρας κινδυνεύουμε περισσότερο από καρδιαγγειακές επιπλοκές και μάλιστα βρήκαν τρόπο να εξηγήσουν το γιατί

wraΗ πιο «δημοφιλής» ώρα για το έμφραγμα και το εγκεφαλικό είναι στις 6:30 το πρωί και αυτό οφείλεται στον τρόπο που λειτουργεί το εσωτερικό ρολόι του οργανισμού μας.

Ερευνητές από το νοσοκομείο Brigham and Women’s Hospital της Βοστόνης και το Πανεπιστήμιο Υγείας και Επιστημών του Όρεγκον μελέτησαν μια μικρή ομάδα υγιών ενηλίκων. Συγκεκριμένα, μελέτησαν τα επίπεδα ορισμένων πρωτεϊνών στον οργανισμό τους.

Η αξιολόγηση των συμμετεχόντων έγινε ενώ το καθημερινό τους πρόγραμμα είχε αποσυντονιστεί εντελώς από το φυσιολογικό βιολογικό τους ρολόι. Στόχος αυτού του εγχειρήματος ήταν να διευκρινιστεί κατά πόσο το εσωτερικό μας ρολόι ή οι καθημερινές μας δραστηριότητες επηρεάζουν τα επίπεδα των πρωτεϊνών στο σώμα.

Οι ερευνητές εστίασαν στην πρωτεΐνη PAI-1, η οποία εμποδίζει τη διάσπαση των θρόμβων στο αίμα. Οι θρόμβοι είναι βασικός παράγοντες κινδύνου για το έμφραγμα και σε μερικές περιπτώσεις για το εγκεφαλικό.

Η σχετική μελέτη στην επιστημονική επιθεώρηση της Αμερικανικής Αιματολογικής Εταιρείας Blood δείχνει ότι τα επίπεδα της πρωτεΐνης PAI-1 εκτοξεύονται στις 6:30 το πρωί.

Έτσι, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το εσωτερικό μας ρολόι συμβάλλει στον αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγειακών επιπλοκών τις πρωινές ώρες.

onmed

This entry was posted on Πέμπτη, 27 Μαρτίου, 2014 at 15:57 and is filed under ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply