Το συκώτι επιτελεί μια πολύ σημαντική λειτουργία, καθώς καθαρίζει το αίμα από βλαβερές ουσίες και τοξίνες

SYKWTIΠαράλληλα, βοηθά στη μετατροπή των τροφών σε ενέργεια για να μας επιτρέπει να κάνουμε απλές καθημερινές δραστηριότητες, όπως να περπατΑμε και να τρέχουμε.

Η κακή διατροφή μπορεί να οδηγήσει στη συσσώρευση λίπους στο συκώτι, στον καρκίνο, την κίρρωση ή την ηπατική ανεπάρκεια. Δείτε τι πρέπει να αποφύγετε για να διατηρήσετε το συκώτι σας στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

1. Ζωικά λίπη

Η υψηλή χοληστερόλη αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο παθήσεων στο συκώτι. Η χοληστερόλη είναι ένα είδος λίπους που βρίσκεται σε τεράστια περιεκτικότητα στο κόκκινο κρέας, τον κρόκο του αυγού, την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο.

2. Τηγανητά

Ακόμη και μια σχετικά «ακίνδυνη» τροφή όπως η πατάτα είναι ανθυγιεινή όταν τη μαγειρεύουμε με το λάθος τρόπο. Τα τηγανητά οδηγούν στην άνοδο της χοληστερόλης, αυξάνουν τα τριγλυκερίδια και συμβάλλουν στην παχυσαρκία. Πρέπει να επιλέγουμε εναλλακτικούς τρόπους μαγειρέματος, όπως το ψήσιμο ή το μαγείρεμα στον ατμό, για να αποφύγουμε, μεταξύ άλλων, μελλοντικά προβλήματα στο συκώτι.

3. Γλυκά

Οι τροφές που περιέχουν μεγάλες ποσότητες επεξεργασμένης ζάχαρης, όπως οι σοκολάτες, τα μπισκότα αλλά και τα αναψυκτικά μάς φορτώνουν με πολλές θερμίδες. Η αυξημένη κατανάλωση θερμίδων αποτελεί παράγοντα κινδύνου για τις παθήσεις του ήπατος και βασική αιτία της παχυσαρκίας.

onmed

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.