Σε μαύρες τρύπες κινδυνεύει να χαθεί η ΝΔ – Η υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου, το ευρωψηφοδέλτιο και η… «επιχείρηση-μετάλλαξη» της ΝΔ προβληματίζουν τον Αντώνη Σαμαρά
KYBERNISHΣε μαύρες τρύπες κινδυνεύει να χαθεί η Νέα Δημοκρατία που τις τελευταίες ημέρες έχει πολλά σοβαρά θέματα να λύσει σε τρία διαφορετικά μέτωπα: το ένα σχετίζεται με την ανταρσία επί της συμφωνίας με την τρόικα και ειδικά με τη διάταξη για το γάλα, το άλλο είναι με το «γαλάζιο» ευρωψηφοδέλτιο που προκαλεί εντάσεις και το τρίτο αφορά την επιχείρηση μετεξέλιξης της ΝΔ που προκαλεί εσωκομματικές αντιδράσεις.

Στο θέμα του γάλακτος τις τελευταίες ώρες κερδίζει έδαφος το ενδεχόμενο να υπάρξει μια μικρή παραχώρηση στους παραγωγούς

Στο βασικό μέτωπο που απασχολεί άμεσα τον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο, η δικομματική κυβέρνηση αναζητεί τρόπους να εξέλθει αλώβητη από την δύσκολη κοινοβουλευτική μάχη του προσεχούς Σαββατοκύριακου, μετά την άρνηση τουλάχιστον πέντε βουλευτών της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ να υπερψηφίσουν νομοσχέδιο που αποτελεί προϊόν συμφωνίας με την τρόικα και το οποίο περιλαμβάνει και τη διάταξη η οποία επεκτείνει τη διάρκεια ζωής του φρέσκου γάλακτος έως και τις 10 ημέρες.

Στο Μέγαρο Μαξίμου και στην…αντιπροεδρία (υπ. Εξωτερικών) αναζητούν λύσεις και διερευνούν το κατά πόσο υπάρχουν δυνατότητες να υπάρξει μια συμβιβαστική λύση που να μην παρεκκλίνει πολύ και να μη θίγει τη συμφωνία με την τρόικα και παράλληλα να δώσει τη δυνατότητα στους βουλευτές που διαφωνούν να υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο για να ηρεμήσουν οι Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος.

Στο ζήτημα του ευρωψηφοδελτίου επικρατεί ένταση στο εσωτερικό της ΝΔ καθώς πολλοί δεν θέλουν τη συμμετοχή υβριστών του κόμματος

Τις τελευταίες ώρες κερδίζει έδαφος το ενδεχόμενο να υπάρξει μια μικρή παραχώρηση στους παραγωγούς, ενώ σαφής εικόνα θα υπάρξει πιθανότατα σε σημερινή συνάντηση που θα έχουν οι αρμόδιοι υπουργοί με τους βουλευτές. Και αυτό, διότι οι πέντε βουλευτές επιμένουν και δεν κάνουν πίσω, απειλώντας ουσιαστικά να τινάξουν στον αέρα το σχεδιασμό της δικομματικής κυβέρνησης.

Ο βασικός αντάρτης είναι ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμος Χαρακόπουλος που είπε ότι οι αγελαδοτρόφοι έκαναν ένα βήμα πίσω, κατέθεσαν μια συγκεκριμένη πρόταση και εξέφρασε την ελπίδα του να σταθούν όλοι στο ύψος των περιστάσεων, ώστε να αρθεί το αδιέξοδο.

Στο δεύτερο μέτωπο επικρατεί ένταση στο εσωτερικό της ΝΔ καθώς πολλοί δεν βλέπουν με καλό μάτι τη συμμετοχή στο ευρωψηφοδέλτιο «υβριστών» κατά το παρελθόν του κόμματος και των Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, όπως συνέβη με τους Γιώργο Κύρτσο και Νίκη Τζαβέλλα.

Πολλά στελέχη θεωρούν άκαιρη την όλη συζήτηση περί μετάλλαξης της ΝΔ

Από το περιβάλλον του Κώστα Καραμανλή και της Ντόρας Μπακογιάννη, όπως είχε αποκαλύψει πρώτο το TheTOC.gr επιμένουν ότι δεν μπορεί τα συγκεκριμένα πρόσωπα να συμμετάσχουν στο ευρωψηφοδέλτιο και ορισμένοι επικρίνουν τον υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη που πρότεινε τον Γιώργο Κύρτσο για τη λίστα, ενώ στο παρελθόν είχε δώσει μάχη και ηττήθηκε, για να τον προωθήσει στη θέση του εκπροσώπου τύπου της ΝΔ.

Στο άλλο μέτωπο, αυτό που αφορά την επιχείρηση του πρωθυπουργού να μεταλλάξει τη ΝΔ και εκεί καταγράφονται μεγάλες ενστάσεις, αφού πολλά στελέχη θεωρούν άκαιρη την όλη συζήτηση, ενώ η Ντόρα Μπακογιάννη τονίζει πως έχει χαθεί ο κεντρώος χαρακτήρας του κόμματος και έχει διολισθήσει στα δεξιά! Επίσης, κορυφαία στελέχη της ΝΔ υποστηρίζουν ότι έχουν πάρει το πάνω χέρι στο άλλοτε φιλελεύθερο και κεντροδεξιό κόμμα, πρόσωπα με σκληρές δεξιές απόψεις, στοιχείο που απομακρύνει κεντρώους ψηφοφόρους…

Φωτογραφία: FOSPHOTOS / Παναγιώτης Τζάμαρος

thetoc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.