Ξεχειλίζει η οργή των σωφρονιστικών υπαλλήλων για τη δολοφονία του συναδέλφου τους από βαρυποινίτη κρατούμενο στις φυλακές Μαλανδρίνου. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας αποφάσισε αποχή από τα καθήκοντα επισκεπτηρίου συγγενών κρατουμένων

swfronistikiΤην οργή της εκφράζει μέσω ανακοίνωσης η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας για την δολοφονία του συναδέλφου τους από βαρυποινίτη κρατούμενο.

“Είχαμε έγκαιρα προειδοποιήσει για την τραγική κατάσταση στην οποία για διαφόρους λόγους έχουν περιέλθει όλες οι φυλακές της χώρας. Δυστυχώς ως μάντης κακών και όχι ως κακοί μάντεις είχαμε πει ότι αν δεν ληφθούν άμεσα και ουσιαστικά μέτρα με μαθηματική ακρίβεια θα θρηνήσουμε θύματα”, αναφέρουν χαρακτηριστικά και προσθέτουν ότι “η μέχρι τώρα στυφνή γεύση από την καθημερινή επιβεβαίωση των περιγραφών μας σχετικά με την λειτουργία των φυλακών, μετά την δολοφονία του συναδέλφου μας έχει μετατραπεί σε οργή”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Η άνανδρη δολοφονία του εντιμότατου συναδέλφου και πανάξιου οικογενειάρχη Γεωργίου Τσιρώνη, από Αλβανό βαρυποινίτη κρατούμενο, με τρεις μαχαιριές στο πρόσωπο και στο λαιμό ξεπερνά κάθε όριο υπομονής και προσδοκίας.

Είχαμε έγκαιρα προειδοποιήσει για την τραγική κατάσταση στην οποία για διαφόρους λόγους έχουν περιέλθει όλες οι φυλακές της χώρας. Δυστυχώς ως μάντης κακών και όχι ως κακοί μάντεις είχαμε πει ότι αν δεν ληφθούν άμεσα και ουσιαστικά μέτρα με μαθηματική ακρίβεια θα θρηνήσουμε θύματα.

Η μέχρι τώρα στυφνή γεύση από την καθημερινή επιβεβαίωση των περιγραφών μας σχετικά με την λειτουργία των φυλακών, μετά την δολοφονία του συναδέλφου μας έχει μετατραπεί σε οργή .

Οργή για όλους όσους θεωρούν ότι το σημαντικότερο γεγονός που μπορεί να συμβεί στις φυλακές είναι αυτό της απόδρασης ή της όποιας παραβίασης αδείας.

Οργή για όλους τους κατά καιρούς αβανταδόρους των εκάστοτε πολιτικών ηγεσιών, που ελεεινολογώντας σπεύδουν να καταλογίσουν τα πάντα σε εργαζόμενους και μόνο σε αυτούς.

Οργή για όλους όσους πίστεψαν πως τα σοβαρότατα προβλήματα που παρουσιάζει ο χώρος μπορούσαν να αντιμετωπιστούν με χειραψίες ή με ανταλλαγή συγχαρητηρίων για μια ΤΥΧΑΙΑ αποτροπή απόδρασης και χωρίς να καταδεχτούν να ακούσουν αυτούς που τα ζουν πραγματικά, τα γνωρίζουν και προτείνουν λύσεις.

Οργή για όλους αυτούς που ενώ ευαγγελίζονται διοικητικές μεταρρυθμίσεις ταυτόχρονα αρνούνται την ανάγκη για διοικητική μεταρρύθμιση ενός πασίδηλα ξεπερασμένου και χρεωκοπημένου συστήματος κράτησης.

Οργή για όλους αυτούς που αξιολογούν και αντιμετωπίζουν τον παρεμβατικό λόγο ως αποκλειστικά ζήτημα πλειοδοσίας στο επίπεδο των δημοσίων σχέσεων.

Οργή για όλους αυτούς που ακόμα και τώρα επιχειρούν να αποπροσανατολίσουν συνδυάζοντας την σφαγή και την άνανδρη δολοφονία του συνάδερφού μας με την επιχειρούμενη ρύθμιση για την φυλακή μείζονος ασφαλείας.

Οργή τέλος για όλους αυτούς που δύσκολα κατά την γνώμη μας θα μπορέσουν να αποδείξουν ότι δεν ευθύνονται ως ηθικοί αυτουργοί όχι βέβαια της δολοφονίας, αλλά για την εγκατάλειψη του χώρου μας σίγουρα.

Χωρίς αυτόν τον καταγγελτικό πλην ειλικρινή λόγο θεωρούμε ότι δεν θα είχε καμία αξία η οποιαδήποτε έκφραση συμπαράστασης και ειλικρινών συλλυπητηρίων.

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΓΙΩΡΓΟ,

ΤΑ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΜΑΣ ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ.

Αποχή από τα καθήκοντα επισκεπτηρίου συγγενών κρατουμένων

Παράλληλα, την αποχή όλου του προσωπικού των καταστημάτων κράτησης της χώρας, από τη λειτουργία των τακτικών επισκεπτηρίων των συγγενών των κρατουμένων από την Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014 έως και την Κυριακή 30 Μάρτη 2014, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας, σε ένδειξη πένθους και διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του 46χρονου συναδέλφου τους.

Σύμφωνα με την ΟΣΥΕ, επισκεπτήρια συνηγόρων, μεταγωγές, δικαστήρια, προγραμματισμένες ιατρικές εξετάσεις και όλες γενικά οι υπόλοιπες εσωτερικές λειτουργίες θα γίνουν κανονικά.

news247

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.