Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ξεκίνησε από χθες το δημοψήφισμα στο Βελβεντό

Μάρτιος 25th, 2014 by Χρήστος Μίμης

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ Η ΜΗ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Ξεκίνησε το δημοψήφισμα στο ΒελβεντόΞεκίνησε χθες Δευτέρα, στις 10 το πρωί, το δημοψήφισμα στο Βελβεντό, με το οποίο οι κάτοικοι της περιοχής θα αποφασίσουν αν θα συμμετάσχουν στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

«Η διαδικασία άρχισε στις 10 ενώ ο κόσμος είχε συγκεντρωθεί στο πνευματικό κέντρο του Βελβεντού αρκετή ώρα νωρίτερα» επισημαίνει το μέλος της εφορευτικής επιτροπής διενέργειας του δημοψηφίσματος, Δημήτρης Βαρσαμόπουλος.

Σύμφωνα με την επιτροπή, το δημοψήφισμα, το οποίο θα ολοκληρωθεί σήμερα στις 8 το βράδυ, πραγματοποιείται σε δύο εκλογικά τμήματα, όπου έχουν φτάσει οι εκλογικοί κατάλογοι του πρώην δήμου Βελβεντού, παρουσία δικηγόρων και με όλα τα τυπικά στοιχεία μιας εκλογικής διαδικασίας.

O πρώην δήμαρχος Βελβεντού, Μάκης Μπελιάς, επισημαίνει, από την πλευρά του, ότι παρότι η χθεσινή ήταν εργάσιμη μέρα ο κόσμος άρχισε να συμμετέχει ενώ σήμερα αναμένεται μεγαλύτερη συμμετοχή καθώς είναι αργία.

Σημειώνεται ότι αν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι συμμετοχή στις εκλογές, τότε θα συγκληθεί γενική συνέλευση την επόμενη μέρα, την Τετάρτη, στις 26 Μαρτίου, για να αποφασιστεί η συντονισμένη κάθοδος στις εκλογές με πρωτοβουλία κατάρτισης ψηφοδελτίου. Αν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι αποχή, τότε στις 19 Μαΐου θα συγκληθεί λαϊκή συνέλευση για να αποφασίσει συμμετοχή ή αποχή από τη δεύτερη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών.

αμπε

This entry was posted on Τρίτη, Μάρτιος 25th, 2014 at 12:46 and is filed under ΕΚΛΟΓΕΣ, ΚΟΖΑΝΗ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply