Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Σε πιλοτική εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος προχωρά η κυβέρνηση -Θα δοθούν 200 ευρώ ανά άτομο

Μάρτιος 24th, 2014 by Χρήστος Μίμης

ΟΑΕΔΑποφασισμένη να προχωρήσει, εντός των επομένων ημερών, στην εφαρμογή πιλοτικού προγράμματος ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, φέρεται η κυβέρνηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες της iefimerida.gr , αναμένεται να υπογραφούν οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις, σύμφωνα με τις οποίες:

  • Η επιλογή θα γίνει με εισοδηματικά κριτήρια και το ποσό που θα δοθεί ανά άτομο είναι 200 ευρώ. Το ποσό θα προσαυξάνεται κατά 70 ευρώ για τον σύζυγο ή τη σύζυγο και κατά 50 ευρώ για το κάθε παιδί.
  • Οσοι πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια αλλά λαμβάνουν ήδη κάποιο προνοιακό επίδομα θα λαμβάνουν τη διαφορά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την ιλοτική εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος έχουν εγγραφεί 20 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό του 2014.

Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα καταβάλλεται στις περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κυμαίνεται από 200 έως 420 ευρώ. Η Ελλάδα και η Ουγγαρία είναι οι μόνες χώρες στην Ευρώπη των «25», που δεν καταβάλλεται τέτοιας μορφής επίδομα.

This entry was posted on Δευτέρα, Μάρτιος 24th, 2014 at 09:27 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply