Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

O Deliveras έγινε “Γρεβενιώτης”

Σαν σήμερα 24 Μαρτίου: 1933….Αρχή της Ναζιστικής δικτατορίας

Μάρτιος 24th, 2014 by Χρήστος Μίμης

Δείτε τι έγινε σαν σήμερα 24 Μαρτίου στην Ελλάδα και τον κόσμο – Αρχείο ΕΡΤ
xitler1882…. Ο γερμανός γιατρός Ρόμπερτ Κοχ ανακαλύπτει το βάκιλο της φυματίωσης. Για τη σημαντική αυτή ιατρική ανακάλυψη η 24η Μαρτίου χαρακτηρίζεται ως Παγκόσμια Ημέρα κατά της Φυματίωσης.

1933…. Στη Γερμανία, το Ράιχσταγκ αποφασίζει με βάση τον Εξουσιοδοτικό νόμο την παραχώρηση όλης της νομοθετικής εξουσίας στη χιτλερική κυβέρνηση. Αρχή της Ναζιστικής δικτατορίας.
 
1935…. Εκτελούνται δια τουφεκισμού οι στρατηγοί Αναστάσιος Παπούλας και Μιλτιάδης Κοιμήσης ως πρωταίτιοι του βενιζελικού κινήματος της 1ης Μαρτίου. Ερήμην σε θάνατο έχουν καταδικαστεί οι Ελευθέριος Βενιζέλος και Νικόλαος Πλαστήρας.

1940…. Καταγράφεται αυθεντική μαρτυρία εμφάνισης σέλαος πάνω από την Αθήνα, όταν πολλοί Αθηναίοι υποστηρίζουν μεταξύ άλλων πως «θεϊκά πέπλα» σκεπάζουν την πόλη.

1958…. Ο “βασιλιάς του ροκ εν ρολ”, Ελβις Πρίσλεϊ, ντύνεται “στα χακί” για την εκπλήρωση της διετούς στρατιωτικής του θητείας.

1961…. Η Πάρνηθα χαρακτηρίζεται εθνικός δρυμός.

1999…. Το ΝΑΤΟ εξαπολύει βομβαρδισμούς εναντίον της Γιουγκοσλαβίας, με σκοπό να αναγκάσει το Βελιγράδι να αποδεχθεί το διεθνές ειρηνευτικό σχέδιο για το Κόσοβο. Είναι η πρώτη στρατιωτική εκστρατεία της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας εναντίον κυρίαρχου κράτους στα 50 χρόνια της ιστορίας της. Οι επιχειρήσεις λήγουν στις 10 Ιουνίου, με την έναρξη της αποχώρησης των σερβικών δυνάμεων από το Κόσοβο και την εγκατάσταση της ειρηνευτικής δύναμης KFOR του ΝΑΤΟ στην επαρχία.

2003…. Τα κράτη- μέλη του Αραβικού Συνδέσμου υιοθετούν με 21 ψήφους υπέρ και μία κατά, ψήφισμα με το οποίο ζητούν την άμεση και χωρίς όρους υποχώρηση των αμερικανικών και βρετανικών στρατιωτικών δυνάμεων από το Ιράκ.

Σαν σήμερα το 1874 γεννήθηκε ο θρυλικός ούγγρος μάγος, Χάρι Χουντίνι και το 1926 ο ιταλός θεατρικός συγγραφέας, Ντάριο Φο. Την ίδια μέρα το 1905 πέθανε ο γάλλος συγγραφέας μυθιστορημάτων επιστημονικής φαντασίας, Ιούλιος Βερν.

onalert

Δείτε τι έγινε σαν σήμερα 24 Μαρτίου στην Ελλάδα και τον κόσμο – Αρχείο ΕΡΤ:

This entry was posted on Δευτέρα, Μάρτιος 24th, 2014 at 06:38 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply