PAOKΕπέστρεψε στις νίκες και στις… ανατροπές ο ΠΑΟΚ, που επικράτησε 2-1 του ΠΑΣ Γιάννινα στην Τούμπα, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, ενώ έπαιζε με δέκα από 32’, λόγω αποβολής του Μιγκέλ Βίτορ.

Με ένα γκολ του Λούκας στο 82’ ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα, σημειώνοντας ανατροπή, καθώς οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ με τον Λίλα στο 63’ και ισοφάρισε τέσσερα λεπτά αργότερα ο πολύ καλός ύστερα από καιρό, Μίροσλαβ Στοχ. Αποβλήθηκε ο αμυντικός των γηπεδούχων στο 32’, καθώς χτύπησε με την μπάλα τον Κοροβέση στα γεννητικά του όργανα. Έντεκα κάρτες έδειξε συνολικά ο Μιχάλης Βοσκάκης. Οι έξι ήταν για τον ΠΑΟΚ και οι πέντε για τους Ηπειρώτες.

Πολύ θεαματικό ήταν το ματς και βοήθησαν για αυτό οι δύο ομάδες παίζοντας πολύ ανοιχτά.

Τους 62 βαθμούς έφτασε ο «Δικέφαλος του Βορρά» και παρέμεινε στη δεύτερη θέση, ενώ διατήρησε και το αήττητο στην Τούμπα. Στους 36 πόντους έμεινε ο ΠΑΣ Γιάννινα. Οι παίκτες του Γιώργου Γεωργιάδη σκέφτονται πλέον το εκτός ματς της Πέμπτης κόντρα στον Απόλλωνα για την 31η αγωνιστική και αυτοί του Γιάννη Πετράκη αυτό με τον Πανθρακικό στα Γιάννενα.

Το ματς

Το πρώτο ημίχρονο ήταν χορταστικό, καθώς είχε αρκετές ευκαιρίες και από τις δύο ομάδες, που έπαιζαν ανοιχτά. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να πετύχει ένα γρήγορο γκολ, ώστε να φύγει και το άγχος, αλλά η ομάδα της Ηπείρου ήταν πολύ επικίνδυνη, δημιουργώντας φάσεις στην κόντρα επίθεση με κύριο εκφραστή τον ταχύτατο Ίλιτς. Μάλιστα, οι παίκτες του Γιάννη Πετράκη απείλησαν πρώτοι στην αναμέτρηση με τον Βίλα να πιάνει την κεφαλιά στο 6’ και τον Νάτχο να διώχνει σχεδόν πάνω στη γραμμή, αλλά απάντησε αμέσως ο «Δικέφαλος» με διπλή ευκαιρία των Βούκιτς-Σαλπιγγίδη.

Οι ποδοσφαιριστές του Γιώργου Γεωργιάδη είχαν την κατοχή, αλλά οι Ηπειρώτες έχασαν τις πιο σημαντικές ευκαιρίες και είχαν την καλύτερη στο πρώτο μέρος. Ο Γιάκος έχασε ανεπανάληπτη στο 12’, αστοχώντας -όντας αμαρκάριστος- από το ύψος του πέναλτι. Οι γηπεδούχοι έχασαν δύο (27’, 29’) ευκαιρίες με πρωταγωνιστή τον Στοχ στη συνέχεια. Στο 32’ ο Βίτορ δέχθηκε κόκκινη, καθώς χτύπησε τον Κοροβέση στα επίμαχα σημεία. Το τελευταίο δεκάλεπτο δεν είχε κάτι ιδιαίτερο, καθώς οι δύο ομάδες δεν μπορούσαν να συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό.

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο δυνατά, αν και είχε αριθμητικό μειονέκτημα, χωρίς ωστόσο να δημιουργήσει κάποια μεγάλη ευκαιρία στο ξεκίνημα. Όμως ο ΠΑΣ δεν ήταν τόσο απειλητικός όπως στα πρώτα 45 λεπτά, αλλά κόντρα στη ροή του ματς άνοιξε το σκορ με το εκπληκτικό γκολ του Λίλα, που… κρέμασε τον Γλύκο.

Ο Στοχ που έκανε καλή εμφάνιση, χρειάστηκε τέσσερα λεπτά για να απαντήσει, με ένα από τα γνωστά του γκολ, συγκλίνοντας προς το κέντρο και σουτάροντας όμως με το κακό του πόδι, το αριστερό. Από εκεί και πέρα ο ΠΑΟΚ απείλησε με τον Αθανασιάδη στο 81’ και ένα λεπτό αργότερα ο Λούκας σκόραρε, εκμεταλλευόμενος την ασίστ του Νάτχο. Ο Ισπανός είχε ανοίξει το σκορ στο ματς των Ιωαννίνων, όπου η ομάδα του νίκησε με 2-0.

ΠΑΟΚ (Γεωργιάδης): Γλύκος – Σκόνδρας, Ινσαουράλδε, Βίτορ, Τζαβέλλας – Κίτσιου (65′ Χούσεν), Νάτχο – Σαλπιγγίδης (56′ Λούκας), Στοχ, Βούκιτς (46′ Γεωργιάδης) – Αθανασιάδης.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Πετράκης): Βελλίδης – Ντάσιος (73′ Μπέριος), Τζημόπουλος, Κολοβέτσιος, Στρούνα – Βίλα (87′ Νάκος), Λίλα, Τσουκαλάς, Κοροβέσης – Γιάκος (50′ Ακόστα) – Ίλιτς.

Διαιτητές:
Μ. ΒΟΣΚΑΚΗΣ, Γ. ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΚΗΣ, Ι. ΚΟΝΤΙΖΑΣ

 

sport-fm

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.