aeroplanoΣοβαρές αποκαλύψεις «υπόσχεται» η βρετανική εφημερίδα Telegraph η οποία αναφέρει πως έχει στην κατοχής τη τους διαλόγους μεταξύ των πιλότων και των ελεγκτών πριν εξαφανιστεί η μοιραία πτήση του Boeing 777 της Malaysia Airlines.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, τα τελευταία 54 λεπτά συνομιλιών μπορεί να φαντάζουν ως διάλογοι ρουτίνας ανάμεσα στο προσωπικό της πτήσης και τους ελεγκτές κυκλοφορίας, ωστόσο, αποκαλύπτουν ορισμένα πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία.

Το βασικό ερώτημα που δημιουργείται είναι το ποιος είχε το έλεγχο του αεροσκάφους λίγο πριν αυτό εξαφανιστεί.

Με βάση τους διαλόγους που ισχυρίζεται ότι κατέχει η Telegraph οι πιλότοι φαίνεται να είχαν ασυνήθιστα συχνή επικοινωνία για ζητήματα ρουτίνας, ενώ, ένα δεύτερο στοιχείο είναι πως η απώλεια επικοινωνίας και η απότομη στροφή έγινε ακριβώς τη στιγμή που ο έλεγχος εναέριας κυκλοφορίας περνούσε από την Κουάλα Λουμπούρ στην Χο Τσι Μιν.

Ενας πρώην πιλότος της British Airways, ο Στηβ Λάντελς αναφέρει ότι και τα δύο αυτά στοιχεία είναι ανησυχητικά.

Πρώτον, στη 01.07 το μήνυμα που εστάλη από τον θάλαμο διακυβέρνησης ανέφερε ότι το αεροπλάνο πετούσε στα 35.000 πόδια, πληροφορία η οποία είχε μεταδοθεί ξανά και ένα τέταρτο νωρίτερα, δημιουργώντας ερωτήματα για το ποιος είχε τον έλεγχο του αεροσκάφους εκείνη τη στιγμή. Αυτό γιατί οι πιλότοι δεν συνηθίζουν να αναφέρουν τόσο συχνά το υψόμετρο στο οποίο πετάει το αεροσκάφος.

Το δεύτερο στοιχείο είναι ότι η απώλεια επικοινωνία και η απότομη στροφή δεξιά έγινε ακριβώς τη στιγμή που άλλαζε ο εναέριος χώρος και η πτήση MH370 περνούσε από την Μαλαισία στο Βιετνάμ. Επιπλέον, μόλις λίγα λεπτά μετά το τελευταίο μήνυμα ο αναμεταδότης απενεργοποιήθηκε. «Αν ήμουν έτοιμος να κλέψω το αεροπλάνο, αυτό θα έκανα » είπε στην Telegraph βετεράνος πιλότος.

Συνεχίζονται οι έρευνες παρά τα αδιέξοδα

Την ίδια στιγμή οι έρευνες για να βρεθεί έστω και ένα ίχνος του Boeing 777 της Malaysia Airlines συνεχίζονται παρά τα πολλά αδιέξοδα όλων αυτών των ημερών.

Σύμφωνα με το  iefimerida.gr, οι Αρχές της Αυστραλίας επιμένουν ότι συνεχίζουν να αναζητούν διασωθέντες και όχι συντρίμμια του αεροσκάφους, καθώς, εκτιμούν ότι αυτά θα μπορούσαν να έχουν βυθιστεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.