Με προσκλήσεις ή διαπιστεύσεις η πρόσβαση στις παρελάσεις της 25ης Μαρτίου. Σε ετοιμότητα 3.000 αστυνομικοί. Όλα τα μέτρα που θα ισχύσουν. Αναλυτικά οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και ποιοι δρόμοι θα κλείσουν

25 martiouΥπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας θα πραγματοποιηθεί και φέτος – όπως τα τελευταία χρόνια – η στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου στο κέντρο της Αθήνας. Για την ημέρα εκείνη θα επιστρατευτούν 3.000 αστυνομικοί για την αποφυγή επεισοδίων.

Η πρόσβαση στον χώρο της παρέλασης θα γίνεται μόνο με προσκλήσεις ή διαπιστεύσεις, ενώ οι πολίτες θα μπορούν να την παρακολουθήσουν ελεύθερα από το ύψος της οδού Βουκουρεστίου και κάτω.

Η πλατεία Συντάγματος θα περικλειστεί από κάγκελα, ενώ θα υπάρχουν και ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ που θα ελέγχουν την πρόσβαση.

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας θα ληφθούν και για την μαθητική παρέλαση τη Δευτέρα, πρώτη εργάσιμη ημέρα μετά τη λήξη της οκτάμηνης διαθεσιμότητας για τους καθηγητές τεχνικής εκπαίδευσης.

Όπως ανακοίνωσε η ΓΑΔΑ, οι δημοσιογράφοι θα έχουν πρόσβαση στον προβλεπόμενο χώρο για τα ΜΜΕ από την κάτω πλευρά της Πλατείας Συντάγματος, έναντι της Ερμού, και με την απαραίτητη επίδειξη του πράσινου δελτίου διαπίστευσης.

Έκτακτα μέτρα στο οδικό δίκτυο

Η ΕΛΑΣ, ενόψει εορτασμού της 25ης Μαρτίου, εντατικοποιεί τις δράσεις της, με την εφαρμογή αυξημένων μέτρων Τροχαίας, σε όλο το οδικό δίκτυο της Χώρας, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Ειδικότερα, ο σχεδιασμός των μέτρων περιλαμβάνει:

* Αυξημένη αστυνόμευση του οδικού δικτύου κατά τομείς, βάσει των ιδιαίτερων κυκλοφοριακών συνθηκών κάθε περιοχής.

* Ενισχυμένη αστυνομική παρουσία και αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου , όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.

* Αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους – εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων.

* Ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης.

* Συγκρότηση συνεργείων γενικών και ειδικών τροχονομικών ελέγχων (ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κ.λπ. καθώς και παραβάσεων που βάσει στατιστικών στοιχείων ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση).

* Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λπ.)

* Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε τόπους που θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.

* Παρουσία τροχονόμων στους Σταθμούς Διοδίων της Χώρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες.

* Ενημέρωση των πολιτών μέσω του Γραφείου Τύπου, σε κάθε περίπτωση που καθίσταται αναγκαία η ευρεία πληροφόρηση του κοινού για την ύπαρξη τυχόν κυκλοφοριακών και άλλων προβλημάτων.

* Επισημαίνεται ότι καθ’ όλη τη διάρκεια εφαρμογής των μέτρων, θα βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα τόσο το προσωπικό όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως των Υπηρεσιών Τροχαίας.

* Συγκεκριμένα, θα διατεθούν περιπολικά, μοτοσικλέτες και συμβατικά οχήματα, με το ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου της χώρας.

* Κατά την εορταστική περίοδο θα ισχύει η απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου ως ακολούθως:

Παρασκευή (21-3-2014) για το ρεύμα εξόδου: 16.00-21.00

Σάββατο (22-3-2014) για το ρεύμα εξόδου: 08.00-13.00

Τρίτη (25-3-2014) για το ρεύμα εισόδου: 15.00-21.00

news247

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.