Μάριος ΠαπαγεωργίουΜε την ανακοίνωση των ποινών από το δικαστήριο για την εξαφάνιση του 26χρονου Μάριου Παπαγεωργίου τον Αύγουστο 2012, έπεσε η αυλαία της πολύκροτης υπόθεσης που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Τραγική φιγούρα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η μητέρα του άτυχου Μάριου που φώναζε «Πού είναι το παιδί μου», καθώς μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί το πτώμα του γιου της. «Το παιδί μου μπορούν να το φέρουν πίσω;» είπε την ώρα της ανακοίνωσης των ποινών, ενώ ακόμα και σήμερα κανείς από τους κατηγορούμενους δεν αποκάλυψε τι απέγινε τελικά ο 26χρονος.

Στον «εγκέφαλο» της απαγωγής Πέτρο Μιχαλεάκο το δικαστήριο επέβαλε ποινή ισόβιας κάθειρης και επιπλέον 23 ετών για ανθρωποκτονία, αρπαγή από κοινού, απόπειρα εκβίασης κατά συναυτουργία και σύσταση συμμορίας.

Καταδίκασε επίσης τη σύζυγο του 73χρονου Παρασκευή Σιούταλου σε κάθειρξη 18 ετών για αρπαγή, απλή συνέργεια σε απόπειρα εκβίασης και ένταξη σε συμμορία, ενώ επέβαλε ποινές από διετή φυλάκιση έως και εξαετή κάθειρξη σε άλλους πέντε κατηγορούμενους.

Συγκεκριμένα ο Αναστάσιος Μπάσαντης καταδικάστηκε σε έξι χρόνια κάθειρξη, για απόπειρα εκβίασης κατά συναυτουργία, ενώ σε τέσσερα χρόνια φυλακή με τετραετή αναστολή και τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης μια φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, καταδικάστηκε ο Αριστείδης Κορέντιος για ένταξη σε συμμορία.

Αθώοι κρίθηκαν οι Παναγιώτης Χαϊκάλης και Ευγενία Ταμπακάκη, ενώ τα αδέλφια της, Βασίλειος και Γεράσιμος Ταμπακάκης κρίθηκαν ένοχοι για ένταξη σε συμμορία. Ειδικότερα, ο Βασίλειος Ταμπακάκης καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλακή, εξαγοράσιμη προς πέντε ευρώ ημερησίως, ενώ ο Γεράσιμος Ταμπακάκης σε τρία χρόνια φυλάκιση εξαγοράσιμη επίσης προς πέντε ευρώ ημερησίως.

Παρά το αίτημα των κατηγορουμένων να τους αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, ο εισαγγελέας ζήτησε να απορριφθεί, όπως και έγινε.

Με την απόφαση του δικαστηρίου στη φυλακή οδηγούνται ο 73χρονος Πέτρος Μιχαλεάκος και η σύζυγός του, ενώ οι υπόλοιποι καταδικασθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι.

Τα ίχνη του 26χρονου είχαν χαθεί στις 9 Αυγούστου του 2012. Ο νεαρός είχε φύγει με το αυτοκίνητο του από το σπίτι που έμενε με τη μητέρα του χωρίς τίποτα να προμηνύει την τραγική εξέλιξη της υπόθεσης. Η γυναίκα την επόμενη μέρα είχε δεχθεί τηλεφώνημα από αγνώστους που της είχαν ζητήσει λύτρα 620.000 ευρώ για να απελευθερώσουν το παιδί της πλην όμως έπειτα από συμβουλή του 73χρονου οικογενειακού τους φίλου -που σήμερα καταδικάστηκε ότι οργάνωσε την απαγωγή και σκότωσε τον Μάριο Παπαγεωργίου- δεν είχε ειδοποιήσει αμέσως τις αρχές. Η εξαφάνιση δηλώθηκε στις 17 Αυγούστου και όλο αυτό το διάστημα οι απαγωγείς διαβεβαίωναν τη μητέρα πως ο γιος της ζει και πως, εφόσον δώσει τα χρήματα, θα τον απελευθέρωναν.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που επικαλείται το iefimerida.gr , ο 73χρονος που βάσει της απόφασης του δικαστηρίου είναι ο «εγκέφαλος» της υπόθεσης, εξαπατούσε τη γυναίκα λέγοντας ότι ενεργεί για να βρει τον γιο της, ενώ φέρεται να είχε συναντήσει το θύμα στη Νέα Σμύρνη λίγες ώρες αφότου ο 26χρονος έφυγε από το σπίτι της μητέρας του. Η υπόθεση, που είχε απασχολήσει την κοινή γνώμη, εξιχνιάστηκε από την αστυνομία τον Οκτώβριο του 2012

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.