Κάποιοι είναι διαρκώς άρρωστοι στο γραφείο ενώ κάποιοι άλλοι μοιάζουν αλώβητοι απέναντι στις ιώσεις. Δείτε, σε τι διαφέρουν…

ΝΙΚΗΣΤΕ ΤΙΣ ΑΡΡΩΣΤΙΕΣΜερικοί από εμάς πέφτουν πιο εύκολα στο κρεβάτι από κάποιους άλλους, ενώ αυτοί οι άλλοι μοιάζουν άτρωτοι απέναντι σε κρυολογήματα και ιώσεις. Και ενώ ελπίζουμε να ανήκετε στη δεύτερη κατηγορία, οι περισσότεροι μάλλον είστε πιο ευαίσθητοι και περνάτε αρκετές μέρες κάθε χειμώνα στο κρεβάτι, κρυολογημένοι και ηττημένοι.

Αυτό όμως που δημιουργεί αυτές τις δυο κατηγορίες, δεν είναι ούτε κάτι το σπάνιο, ούτε και κάποιο κληρονομικό χάρισμα. Όσο εσείς προσπαθείτε να αντιμετωπίσετε το κοινό κρυολόγημα, εκείνοι έχουν ήδη δράσει προληπτικά και έχουν θωρακίσει τον οργανισμό τους για να μην πέσουν θύμα κανενός ιού. Ανακαλύψτε και ακολουθήστε 10 από τα μυστικά, όσων μοιάζουν να «χλευάζουν» τους ιούς και τις ασθένειες…

Πασπαλίστε με μαγιά μπύρας

Εκμεταλλευτείτε την υψηλή διατροφική αξία της μαγιάς της μπύρας, σε ένα κουταλάκι της οποίας περιέχονται σχεδόν όλες οι βιταμίνες της ομάδας Β, που χρειάζεται καθημερινά ο οργανισμός. Οι βιταμίνες αυτές, στις οποίες περιλαμβάνεται το φολικό οξύ και η βιοτίνη, βοηθούν σημαντικά τον οργανισμό στη χώνεψη υδατανθράκων, λιπών και πρωτεϊνών, ενώ ενισχύουν την υγεία των μαλλιών, του δέρματος και την καλή λειτουργία του νευρικού και ανοσοποιητικού συστήματος. Οι βιταμίνες της ομάδας Β συνδράμουν στην παραγωγή αντισωμάτων και λευκών αιμοσφαιρίων, ενδυναμώνοντας έτσι ακόμα περισσότερο τις άμυνες του οργανισμού. Εμπλουτίστε με τη διατροφική μαγιά τα δημητριακά, τις σούπες και τις σάλτσες.

Αγχώνεστε λιγότερο

Το στρες και το αυξημένο άγχος βλάπτουν σημαντικά το ανοσοποιητικό και την ορθή λειτουργία της καρδιάς. Όσο νωρίτερα αντιμετωπιστούν τα κρούσματα του άγχους τόσο το καλύτερο, καθώς το χρόνιο στρες, που  ξεκινάει ακόμα και από τις μικρές ηλικίες, μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες στην μετέπειτα υγεία του ατόμου. Να θυμάστε πως η γυμναστική, η σωστή διατροφή και το γέλιο κάνουν καλό στην αποσυμφόρηση από το καθημερινό άγχος.

Μην φοβάστε τα βακτήρια

Χωρίς αυτό να σημαίνει να αρχίσετε να τρώτε από βρώμικα πιάτα και να πίνετε από άπλυτα ποτήρια, καλά θα κάνετε να αποδεσμευτείτε από την μικροβιοφοβία που χαρακτηρίζει τη σύγχρονη κοινωνία. Η τάση για αποστείρωση και υπερβολική καθαριότητα δεν έχει κάνει τόσο καλό όσο νομίζουμε, καθώς έχουμε δαιμονοποιήσει ακόμα και τα «καλά» βακτήρια, η σχέση των οποίων με το σώμα είναι φιλική, καθώς ενισχύουν τη συνολική υγεία του οργανισμού, τη λειτουργία του ανοσοποιητικού και προστατεύουν από τις φλεγμονές.

Τρώτε λιγότερο

Η κατανάλωση λιγότερων θερμίδων έχει συνδεθεί  με την εμφάνιση λιγότερων προβλημάτων σχετιζόμενων με την ηλικία, όπως είναι ο διαβήτης και το Alzheimer. Σχετική έρευνα έδειξε πως όσοι κατανάλωναν 25% λιγότερες θερμίδες από αυτό που συνήθιζαν μέχρι πρότινος έριξαν τη χοληστερίνη τους, τα επίπεδα τριγλυκεριδίων και την πίεσή τους. Ξεκινήστε ελαττώνοντας τη ζάχαρη και το αλεύρι από τη διατροφή σας και δώστε έμφαση στα πράσινα λαχανικά και φρούτα.

Προτιμάτε τις θεραπείες της φύσης

Μπορεί η σύγχρονη δυτική ιατρική να επιμένει στα χημικά σκευάσματα για την αντιμετώπιση ασθενειών και ιών, αλλά οι θεραπευτικές ιδιότητες φυτών και βοτάνων, των οποίων τη δράση υιοθετεί η κινέζικη ιατρική είναι συχνά εντυπωσιακές: επαναφέρουν την υψηλή αρτηριακή πίεση, ενεργοποιούν το νευρικό σύστημα, καταστρέφουν τα μικρόβια και ενισχύουν το ανοσοποιητικό. Ξεκινήστε με το απλούστερο που είναι το πράσινο τσάι το οποίο ενεργοποιεί το μεταβολισμό, καίει το λίπος και χαμηλώνει την κακή χοληστερίνη και αποφύγετε και σε αυτή την περίπτωση τα συμπληρώματα διατροφής, επιλέγοντας τις φυσικές μορφές των βοτάνων.

Κάντε τους φίλους σας προτεραιότητα

Οι έρευνες έχουν δείξει πως όσοι διατηρούν δυνατές φιλίες έχουν και πιο δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα, ενώ αποτελέσματα του Πανεπιστημίου του Harvard έχουν συνδέσει τους ισχυρούς κοινωνικούς δεσμούς με την προστασία ενάντια σε γνωστικές διαταραχές, όπως είναι η απώλεια μνήμης. Άτομα που δεν έχουν πολλούς φίλους έχουν και μεγαλύτερες πιθανότητες να εμφανίσουν προβλήματα στην καρδιά, άγχος και κατάθλιψη. Κάντε καθημερινή συνήθεια να έρχεστε σε επικοινωνία με τουλάχιστον 2 άτομα, ακούγοντας ό,τι έχουν να σας πουν, μιλώντας εσείς λιγότερο και ελαττώστε σημαντικά την γκρίνια από τη ζωή σας.

Διατηρείτε σε ισορροπία το pH του σώματος

Η εναλλακτική ιατρική προτείνει πως το σώμα είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση όταν λειτουργεί μεταξύ όξινων και αλκαλικών ορίων. Όταν αυτά τα μεγέθη χάνουν τη μεταξύ τους ισορροπία, το σώμα παθαίνει οξέωση, της οποίας αποτελέσματα είναι η κούραση, η δύσπνοια, στομαχικά προβλήματα και γενικότερη σύγχυση.

Οι δυτικές συνήθειες διατροφής έχουν οδηγήσει σε «επιδημία» οξέωσης τον σύγχρονο κόσμο, γι’ αυτό και η κατανάλωση λαχανικών, καρότων και φασολιών είναι πολύ σημαντική για τις αλκαλοποιητικές ιδιότητες αυτών των τροφών, που μετριάζουν την όξινη φύση της διατροφής που αποτελείται κυρίως από κρέας και ζάχαρη.

Τρώτε σκόρδο

Το σκόρδο όχι μόνο έχει ισχυρές αντιοξειδωτικές και αντιβιοτικές ιδιότητες, αλλά ρίχνει στο μισό τις πιθανότητες να κρυολογήσετε. Επιπλέον, το σκόρδο ρυθμίζει την πίεση και τα επίπεδα της χοληστερίνης στο αίμα, ενώ ο καλύτερος δυνατός τρόπος να εκμεταλλευτείτε τις θεραπευτικές ιδιότητές του είναι να το καταναλώσετε φρέσκο και όχι σε μορφή σκευασμάτων.

Κάνετε συχνά αποτοξίνωση

Η αλήθεια είναι πως πολλά από τα χημικά στοιχεία και τοξίνες που συναντώνται σήμερα στην ατμόσφαιρα δεν υπήρχαν 100 χρόνια πριν και αυτή είναι ίσως μια εξήγηση των σημερινά αυξημένων ποσοστών ασθενειών, όπως είναι ο καρκίνος και η ηπατική ανεπάρκεια. Μπορεί να μην έχουν αποδειχθεί οι μακροχρόνιες θετικές συνέπειες μια αποτοξίνωσης στη συνολική λειτουργία του οργανισμού, αλλά είναι ευνόητο πως όσο λιγότερα χημικά έχουν να αντιμετωπίσουν τα όργανα του σώματος, τόσο το καλύτερο.

Η παρατεταμένη κούραση,  τα προβλήματα στο πεπτικό και μυικοί πόνοι είναι σημάδια ότι ο οργανισμός σας χρειάζεται κάποιου είδους αποτοξίνωση. Είτε μέσω της αποχής από το κρέας, τα γαλακτοκομικά, την καφεΐνη και το αλκοόλ, είτε περνώντας λίγο χρόνο στη σάουνα ή σε μια μπανιέρα, γεμάτη με ζεστό νερό και μεταλλικά στοιχεία, μπορείτε να βοηθήσετε το σώμα σας να αποσυμφορηθεί. Σε κάθε περίπτωση συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας για τη μέθοδο αποτοξίνωσης που ταιριάζει καλύτερα σε εσάς.

Κοιμάστε συχνότερα

Η έλλειψη του ύπνου έχει τα ίδια αποτελέσματα στον οργανισμό με το στρες. Ο κουρασμένος οργανισμός παράγει παραπάνω κορτιζόλη που δίνει μεν ενέργεια στο σώμα, αλλά περιορίζει την παραγωγή της ορμόνης που ενισχύει την ικανότητα του σώματος να θεραπεύει τυχόν βλάβες.

Η στέρηση ύπνου και ξεκούρασης, συνεπώς, ρίχνει σημαντικά τις αντοχές του ανοσοποιητικού, καθώς όχι μόνο μειώνονται τα κύτταρα του ανοσοποιητικού, αλλά και η αποτελεσματικότητά τους. Μην υποτιμάτε την προσφορά του μεσημεριανού 20λεπτου ύπνου, ενώ ένα καλό κόλπο, είναι να πίειτε λίγο καφέ πριν πέσετε για τον μεσημεριανό σας υπνάκο και μετά από 20 λεπτά που θα δράσει η καφεΐνη θα ξυπνήσετε ωφελημένοι και από τη δράση της καφεΐνης και από τις ευεργετικές ιδιότητες της σιέστας.

clickatlife

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.