16Με καταπληκτική εκτέλεση φάουλ του Πίρλο στο 71′ η Γιουβέντους νίκησε 1-0 στην Φλωρεντία την Φιορεντίνα και προκρίθηκε στους «8» του Europa League. Ο Γκονσάλο Ροντρίγκες ακριβώς έξω από την περιοχή ανέτρεψε τον Φερνάντο Γιορέντε και αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ο Πίρλο «έστησε» τη μπάλα και εκτέλεσε τον Νέτο στην κλειστή του γωνία.

Θυμίζουμε ότι οι δύο ομάδες είχαν αναδειχθεί ισόπαλες 1-1 στο «Γιουβέντους Στάντιουμ» και έτσι όλα θα κρίνοντας στο «Αρτέμιο Φράνκι», το οποίο δεν αποδείχτηκε τόσο… ισχυρό για να σταματήσει τη «Γιούβε».

Παρά τη νίκη της με 3-1 στο Λονδίνο αγχώθηκε και η Μπενφίκα, καθώς με δύο γκολ του Σαντλί σε δύο λεπτά η Τότεναμ έκανε ανατροπή και έψαχνε άλλα ένα γκολ για παράταση, αλλά τελικά σκόραραν οι «αετοί» με πέναλτι στο 95′ για το τελικό 2-2 και έτσι αποκλείστηκαν οι Άγγλοι.

Η Αλκμααρ έγινε η πρώτη ομάδα που εξασφαλίζει την πρόκριση στους «8» του Europa League. Η ολλανδική ομάδα αναδείχθηκε ισόπαλη 0-0 με την Ανζι Μαχατσκάλα στη Ρωσία και πέρασε χάρη στη νίκη της 1-0 στον πρώτο αγώνα της φάσης των «16». Η κλήρωση θα γίνει την Παρασκευή στη Νιόν.

Η Λιόν είχε επικρατήσει με 4-1 στην Γαλλία και άνοιξε το σκορ στην Τσεχία, αλλά η Βικτόρια Πλζεν έκανε ανατροπή και προηγήθηκε με 2-1, έχασε πέναλτι για το 3-1 και άλλες πολλές σπουδαίες ευκαιρίες. Το 2-1 έμεινε μέχρι το τέλος και οι «Λιονέ» πέρασαν στους «8», αν και αγχώθηκαν.

Στις υπόλοιπες ρεβάνς, η Μπέτις έκανε την έκπληξη στον «ισπανικό εμφύλιο» επικρατώντας εκτός έδρας της Σεβίλης με 2-0 και πλέον είναι το φαβορί για την πρόκριση, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και η αναμέτρηση της Νάπολι με την Πόρτο, καθώς οι «παρτενοπέι» καλούνται να ανατρέψουν την ήττα με 1-0 που γνώρισαν στην έδρα των «Δράκων».

Τεράστια ψυχή έδειξε η Βασιλεία η οποία αγωνιζόμενη από το δεκάλεπτο με παίκτη λιγότερο, πήρε σπουδαία νίκη με 2-1 επί της Σάλτσμπουργκ στην Αυστρία. Το συγκεκριμένο αποτέλεσμα δεν είναι θετικό για την Ελλάδα, καθώς η Ελβετία είναι η βασική μας αντίπαλος στην κατάταξη της UEFA.

Το 8ο και τελευταίο «εισιτήριο» της βραδιάς, κατέκτησε η Σεβίλη και μάλιστα αποκλείοντας τη Μπέτις στα πέναλτι! Η ομάδα της Ανδαλουσίας είχε χάσει 0-2 στο πρώτο ματς στην έδρα της, όμως, κατάφερε να με σκόρερ τους Ρέγιες στο 20′ και Μπάκα στο 75′ να ανατρέψει το εις βάρος της σκορ. Η αναμέτρηση οδηγήθηκε στην παράταση, εκεί τίποτα δεν άλλαξε για να ακολουθήσει η διαδικασία των πέναλτι, όπου οι φιλοξενούμενοι επιβλήθηκαν με 4-3!

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ στους αγώνες-ρεβάνς για τη φάση των «16»:

Ανζί – Άλκμααρ 0-0 [0-1]

Βαλένθια – Λουντογκόρετς 1-0 (59′ Πάκο Αλκάθερ) [3-0]:

Βικτόρια Πλζεν – Λιόν 2-1 (60′ Κόλαρ, 62′ Τετσλ / 45’+1 Μπαφετιμπί Γκομίς) [1-4]

Μπενφίκα – Τότεναμ 2-2 (34′ Γκαράι, 95′ πέν. Λίμα / 78′ και 79′ Σαντλί) [3-1]:

Φιορεντίνα – Γιουβέντους 0-1 (71′ Πίρλο) [1-1]:

Νάπολι – Πόρτο 2-2 (21′ Πάντεβ, 92′ Ντουβάν Σαπάτα / 69′ Γκιλάς, 76′ Κουαρέσμα) [0-1]:

Μπέτις – Σεβίλη 0-2 (20′ ΧΑ Ρέγιες, 75′ Μπάκα) [2-0] – 3-4 στα πέναλτι

Σάλτσμπουργκ- Βασιλεία 1-2 (22′ Σοριάνο / 50′ Στρέλερ, 60′ Σάουρο) [0-0]

δολ, αμπε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.