Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Μήνυμα Δημάρχου Γρεβενών Δημοσθένη Κουπτσίδη για την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας

Μάρτιος 21st, 2014 by Χρήστος Μίμης

ΔΑΣΟΠΟΝΙΑΗ 21η Μαρτίου συμπίπτει με την έναρξη της εαρινής ισημερίας και την πρώτη ημέρα της άνοιξης. Η ημέρα αυτή ανακηρύχθηκε από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ως Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας, με στόχο να φέρει τον άνθρωπο πιο κοντά στο δάσος, να τον κάνει να το αγαπήσει, να το γνωρίσει και να μάθει για τις λειτουργίες του. Να ανακαλύψει τη μεγάλη αξία του για την ανθρώπινη ζωή αλλά και την ανάγκη προστασίας του.

Ένα σημαντικό αγαθό της φύσης, με πολύπλευρη προσφορά για την ίδια μας τη ζωή, έχει ανάγκη από ευαισθητοποιημένους πολίτες όλο το χρόνο και όχι από απλούς παρατηρητές, ιδιαίτερα σήμερα με τις τεράστιες περιβαλλοντικές και κλιματικές αλλαγές που παρατηρούνται καθημερινά.

Έχουμε την τύχη να ζούμε σε έναν καταπράσινο τόπο με πλούσια και μοναδική ποικιλία δασών, τον Εθνικό Δρυμό της Βάλια Κάλντα, τον πιο παρθένο φυσικό παράδεισο της χώρας μας.

Οφείλουμε αυτό το σημαντικό δώρο που απλόχερα μας χάρισε η φύση να το σεβαστούμε και να το προστατέψουμε, ώστε να παραδώσουμε στα παιδιά μας ένα ανέπαφο και καθαρό περιβάλλον.

Τα Δάση αποτελούν εθνική κληρονομιά και η προστασία τους μας αφορά όλους. Η σημερινή ημέρα, αναγνωρίζοντας το ζωτικό ρόλο των δασών, ας αποτελέσει και ημέρα έντονου προβληματισμού, ουσιαστικών αποφάσεων και ενεργειών, για ένα καλύτερο παρόν και ένα ελπιδοφόρο αύριο για τα δάση, ώστε οι επόμενες γενιές να γνωρίσουν έναν ακόμη πιο όμορφο και φιλικό πλανήτη.

Γραφείο Δημάρχου Γρεβενών
Δημοσθένη Κουπτσίδη

This entry was posted on Παρασκευή, Μάρτιος 21st, 2014 at 14:38 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΔΗΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΤΑΞΙΔΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply