Αλεξανδρούπολη: Ετοιμάζονταν να διαθέσουν στην αγορά 5,3 τόνους ακατάλληλα όστρακα

ostraka - ΟΣΤΡΑΚΑΣυνολικά πέντε τόνοι και 365 κιλά ακατάλληλα για κατανάλωση όστρακα εντοπίσθηκαν από Λιμενικούς της Αλεξανδρούπολης στην κατοχή 50χρονου που τα μετέφερε σε αυτοκίνητο και τα προόριζε για πώληση και εμπορία στην ευρύτερη περιοχή. Το φορτίο κατασχέθηκε.

Στο τρέιλερ που ρυμουλκούσε το αυτοκίνητο βρέθηκαν από τους άνδρες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης 15 σάκοι που περιείχαν 327 κιλά όστρακα του είδους τελλίνα και 41 σάκοι που περιείχαν 609 κιλά όστρακα του είδους αχιβάδα.

Στη συνέχεια λιμενικοί, παρουσία δικαστικού λειτουργού, έκαναν έρευνα στις εγκαταστάσεις του παλαιού γαριδοτροφείου Αλεξανδρούπολης, σημείο όπου διαπιστώθηκε ότι κατευθυνόταν ο 50χρονος οδηγός.

Στην περιοχή συνελήφθησαν ο 72χρονος ιδιοκτήτης των εγκαταστάσεων επειδή τις λειτουργούσε χωρίς άδεια, καθώς και ένας 64χρονος που φέρεται ως μισθωτής μέρους των εγκαταστάσεων.
Επιπλέον, συνελήφθησαν ένας 40χρονος και δύο 60χρονοι, οι οποίοι φέρονται ότι είχαν αποθηκεύσει και επεξεργάζονταν μαζί με τους άλλους δύο, όστρακα επίσης ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση και συγκεκριμένα: 1.170 κιλά του είδους τελλίνα, 850 κιλά του είδους κυδώνια και 2.400 κιλά του είδους αχιβάδα.

Την προανάκριση διενεργεί το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης, ενώ επίσης κατασχέθηκαν το ΙΧ αυτοκίνητο μαζί με το τρέιλερ.

τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.