Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Τίτλοι τέλους για τις χρεώσεις περιαγωγής στην κινητή τηλεφωνία

Μάρτιος 20th, 2014 by Χρήστος Μίμης

ΕΝΙΑΙΑ ΤΙΜΗ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΑΠΟ ΤΟ 2015

Τίτλοι τέλους για τις χρεώσεις περιαγωγής στην κινητή τηλεφωνίαΤο τέλος της περιαγωγής στην κινητή τηλεφωνία στις χώρες-μέλη της ΕΕ σηματοδοτεί η νομοθεσία που εγκρίθηκε από την Ευρωβουλή και αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή από το Δεκέμβριο του 2015.

Τη σχετική νομοθεσία ενέκρινε η αρμόδια Επιτροπή Βιομηχανίας του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου την Τρίτη. Σύμφωνα με αυτήν, οι κλήσεις, τα μηνύματα κειμένου και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το εξωτερικό δεν θα κοστίζουν περισσότερο από μία κλήση ή ένα μήνυμα στην ίδια χώρα.

Οι νέοι κανόνες θα ισχύσουν από τον Δεκέμβριο του 2015, ενώ πρέπει πρώτα να εγκριθούν και από το ευρωκοινοβούλιο, αλλά και από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο πριν τεθούν σε εφαρμογή. Η ΕΕ έχει περιορίσει σταδιακά τα τέλη περιαγωγής από το 2007.

Από το 2007, η νομοθεσία της ΕΕ έχει βοηθήσει ώστε να μειωθεί το κόστος των κλήσεων και των μηνυμάτων κατά 80% ενώ η περιαγωγή δεδομένων είναι έως και 91% φθηνότερη.

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το 28% των ανθρώπων που ταξιδεύουν στην ΕΕ, κλείνουν τα κινητά τους τηλέφωνα για να αποφύγουν τις χρεώσεις περιαγωγής, όταν επισκέπτονται μία ξένη χώρα.

Το διάγραμμα που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, δείχνει πώς διαμορφώθηκαν οι ανώτατες τιμές περιαγωγής από την πρώτη νομοθεσία της ΕΕ, το 2007 μέχρι σήμερα.

This entry was posted on Πέμπτη, Μάρτιος 20th, 2014 at 10:04 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply